10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBasti Ionescu, la prima experienţă în afara României

Basti Ionescu, la prima experienţă în afara României

Fostul jucător al echipei de baschet SCM „U“ Craiova, Sebastian Ionescu, a părăsit Craiova după doi ani, pentru a trăi o experienţă în Germania. Craioveanul de 22 de ani va evolua în sezonul următor în liga a patra din Germania, la formaţia Aschersleben Tigers. „Basti“ a vorbit cu GdS despre experienţa pe care o trăieşte la noua echipă, cât şi despre acomodarea sa în Germania.

GdS: Cum ai ajuns în Germania, te-ai acomodat deja?
Sebastian Ionescu: Încă nu am început aici, am venit puţin mai devreme şi încă mă acomodez. Mă obişnuiesc uşor, uşor cu echipa, iar pe 1 august începem pregătirea. Sistemul competiţional este diferit faţă de cel în care am jucat până acum. Aici o să am alt statut şi o altă responsabilitate şi de aceea am ales să vin şi să joc pentru o echipă din afară.

GdS: Din câte povesteşti, înseamnă că deja ţi-ai ales viitoarea echipă. Cum se numeşte formaţia la care vei evolua în acest sezon?
S.I.: Aschersleben Tigers se numeşte echipa şi evoluează în Regionalliga 1 Nord, practic liga a patra din Germania.

GdS: De ce ai ales tocmai o experienţă în Germania, într-o ligă inferioară?
S.I.: Am ales să vin într-un campionat cu un nivel inferior României, pentru că aici am un alt statut în echipă şi vreau să învăţ cum este să joci cu o altă responsabilitate pe umeri.

GdS: Cum te descurci cu limba germană? Ai învăţat deja câteva cuvine?
S.I.: Un obiectiv personal de scurtă durată este să învăţ limba germană. Nu neapărat să vorbesc coerent, dar să pot înţelege şi să reuşesc să vorbesc strictul necesar.

„A fost o plăcere să joc la Craiova“

GdS: Şi Germania, şi România prezintă culturi diferite. Crezi că te poţi acomoda cu viaţa de acolo?
S.I.: Având în vedere că este prima experienţă în afara ţării, mă bucur că pot să trăiesc într-o ţară civilizată, într-o altă societate, cu o cultură diferită faţă de cea în care am crescut. Sunt deschis şi vreau să trăiesc şi experienţe noi, deci cu siguranţă nu o să fie o problemă pentru mine acomodarea aici.

GdS: Cum te-ai simţit în perioada în care ai jucat în Bănie?
S.I.: M-am simţit bine, pentru că am ştiut să apreciez fiecare moment care mi s-a întâmplat. Pot spune că a fost o plăcere să joc la Craiova.

GdS: Te-ai mai întoarce la SCM „U” Craiova?
S.I.: Depinde de cum vor evolua lucrurile, atât la echipă, cât şi în cariera mea. Deocamdată nu pot spune nici da, nici nu. Timpul va decide.

GdS: Ai văzut echipa Craiovei din acest sezon? Mulţi spun că s-au adus jucători importanţi, valoroşi.
S.I.: Am văzut câteva transferuri pe care le-au făcut cei de la Craiova şi cred că au ales foarte bine. Sper să aibă multă baftă în continuare şi să-şi atingă obiectivele din acest sezon.

GdS: Baschetul ţi-a plăcut din copilărie. Ce altceva ai face, dacă nu ar fi baschetul?
S.I.: M-am gândit şi pot spune că am încredere în forţele mele în general, nu doar la baschet. Dacă ar fi orice altceva, mai mult ca sigur m-aş descurca, în orice domeniu. Aş profesa, iar apoi cu siguranţă ar fi totul bine, pentru că am încredere în mine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS