12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSchimbări majore în lotul echipei de baschet SCM „U“ Craiova

Schimbări majore în lotul echipei de baschet SCM „U“ Craiova

Cu toate că în sezonul trecut a transpirat bine şi a realizat cea mai mare performanţă din istoria baschetului craiovean, SCM „U“ încheind pe locul 4, poziţie ce permitea participarea în FIBA EuroCup, planurile elevilor lui Aco Todorov, de a juca în cupele europene, au fost date peste cap de forul internaţional. Liga Naţională de Baschet Masculin (LNBM) trimite în mod normal doar trei echipe în competiţiile europene în acest sezon, chiar dacă iniţial a fost vorba de primele patru clasate. Factorul decisiv este redat de refuzul primit de U-BT Cluj de participare în Liga Campionilor, astfel că gruparea ardeleană a rămas a treia formaţie a României ce va activa în FIBA EuroCup, în detrimentrul SCM „U“ Craiova.

Au trezit orgoliile oltenilor

Neparticiparea în FIBA EuroCup i-a ambiţionat pe oficialii echipei SCM „U“ Craiova să bage mâna adânc în buzunare şi să creeze un lot foarte puternic, astfel încât la finele campionatului să nu mai stea la mâna sorţii.

Oltenii pregătesc o reconstrucţie a echipei aproape de la zero, „ajutată“ şi de faptul că mai mulţi jucători au decis să părăsească în această vară formaţia din Bănie. Astfel, muntenegreanul Goran Gajovic şi „veteranul“ Iuri Fraseniuc au ajuns la o înţelegere cu rivalii de la BCMU Argeş Piteşti. Un alt „dezertor“ este craioveanul Sebastian Ionescu, care a ales o experienţă în Germania, în timp ce Bogdan Popa va evolua în tricoul celor de la BC Timişoara. Situaţia celorlalţi alb-albaştri din sezonul trecut nu s-a clarificat încă, clubul fiind în negocieri avansate pentru prelungire / reziliere.

În schimb, antrenorul cu care SCM „U“ a performat sezonul trecut, Aleksandar Todorov, şi-a prelungit contractul cu încă un an.

Pratt, surpriza Craiovei pentru sezonul viitor

Dacă la începutul lunii iulie au fost anunţate transferurile lui Dragoş Diculescu, de la Timişoara, şi Bogdan Ţibârnă, de la Oradea, SCM „U“ Craiova a surprins zilele acestea cu o mutare spectaculoasă. Americanul Moneya Durrel Pratt a semnat cu SCM Craiova, după două sezoane petrecute în tricoul celor de la CSU Sibiu.

Baschetbalistul de 34 de ani a mai jucat în cariera sa pentru Cuxhaven BasCats, Uni-Riesen Leipzig şi Charleville-Mez. În sezonul 2015-2016, acesta a evoluat în prima ligă din Finlanda, la Salon Vilpas, pentru ca stagiunea următoare să o petreacă la KTP Basket (tot din Finlanda). Pentru CSU Sibiu a avut medii de 12.5 puncte, 6.8 recuperări şi 4.5 pase decisive.

Iubitorii baschetului din Bănie vor avea şi alte motive de bucurie zilele următoare, deoarece oficialii de la SCM „U“ Craiova sunt pe cale să mai dea „tunuri“ pe piaţa transferurilor, pe care le vom anunţa în momentul parafării contractelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS