21.2 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Echipa masculină de sabie a României a luat argintul la Mondialele de juniori

Scrimă / Echipa masculină de sabie a României a luat argintul la Mondialele de juniori

Echipa de sabie juniori a României a cucerit medaliile de argint, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), după ce a fost învinsă în finală de formaţia Statelor Unite, cu 45-28.

România (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache, Radu Niţu) a intrat direct în turul secund, în care a dispus de India cu 45-30. În optimi a învins Japonia cu 45-28, în sferturi s-a impus în faţa Spaniei, cu 45-41, iar în semifinale a câştigat în faţa Italiei cu 45-39.

La junioare, România s-a clasat pe locul 17. Tricolorele (Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Denisa Şerban, Amalia Stan) au pierdut în primul tur în faţa Greciei, cu 42-45.

România încheie Mondialele de cadeţi şi juniori de la Riad cu două medalii, ambele la sabie juniori, aurul cucerit la individual de Vlad Covaliu şi argintul în competiţia pe echipe.

La această competiţie au avut loc doar probe individuale la cadeţi respectiv individuale şi pe echipe la juniori. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Scrimă pentru Mondiale era o clasare pe locurile 5-6.

Citește și: Atletism / Bianca Ghelber merge la Jocurile Olimpice! Misiune îndeplinită la Nairobi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS