18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLiga Națională de Rugby are un nou format: șase echipe vor lupta pentru supremație!

Liga Națională de Rugby are un nou format: șase echipe vor lupta pentru supremație!

Liga Naţională de Rugby Kaufland, ediţia 2024, va debuta pe 13 aprilie, urmând să se desfăşoare într-un nou format, pe parcursul a 10 etape (sezon regulat), urmat de semifinale şi finale. Cele şase echipe participante sunt: CS Dinamo Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, CS Rapid Bucureşti, CSM Ştiinţa Baia Mare, SCM USV Timişoara şi CSU ELBI Cluj.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat că noul format cu şase echipe va ridica nivelul, iar valoarea va fi mult mai concentrată.

„Lansăm noua ediţie a Ligii Naţionale de Rugby Kaufland, o ligă pe care am restrâns-o la şase echipe tocmai pentru a-i creşte valoarea. În noul format se va ridica nivelul din toate punctele de vedere. Sunt şase echipe puternice care se vor confrunta pentru acest minunat trofeu, şase echipe unde avem mulţi jucători de la echipa naţională, iar eu sper ca ei să crească mai bine în acest nou sistem al campionatului. Noi suntem singura federaţie care am redus constant numărul jucătorilor străini şi pot spune că în fiecare an va scădea cu unul până în 2027. Însă jucătorii străini, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări, ridică nivelul campionatului”, a spus Petrache, citat de Agerpres.

Cu gândul la opt echipe pe viitor

Preşedintele a menţionat că speră ca de anul viitor Liga Naţională să fie alcătuită din opt echipe.

„Ne-am fi dorit să avem în acest sezon şi o echipă din Moldova. Am avut discuţii destul de intense cu conducătorii şi chiar cu primarul de la Iaşi. Eu sper ca anul viitor să reuşim să creştem Liga Naţională la 8 echipe şi să avem şi o reprezentantă din Moldova. Mai ales că Moldova a fost mereu o pepinieră în rugby şi a dat întotdeauna jucători echipei naţionale. Iar eu cred că Iaşi, ca echipă şi oraş, îşi poate găsi uşor loc în acest nou format al ligii”, a mai precizat Alin Petrache.

Campioana en titre a competiţiei este CS Dinamo.

Citește și: Patru zile de foc! Știm datele când David Popovici va lupta pentru medalii la JO!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS