12.8 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Ana Andreea merge la JO! Alexandra Anghel a pierdut în sferturi la Baku

Lupte / Ana Andreea merge la JO! Alexandra Anghel a pierdut în sferturi la Baku

Andreea Beatrice Ana s-a calificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris. Românca a atins semifinalele categoriei 53 kg la Turneul Preolimpic European de lupte la Baku (Azerbaidjan).

Ana, campioană europeană la cat. 55 kg în urmă cu o lună şi jumătate la Bucureşti, a trecut în preliminarii de franţuzoaica Tatiana Debien, în sferturi a învins-o pe Veronika Rjabovolova (Macedonia de Nord), iar în semifinale a câştigat în faţa luptătoarei germane Annika Wendle.

La cat. 68 kg, craioveanca Alexandra Nicoleta Anghel a dispus în preliminarii de suedeza Tindra Linnea Sjoeberg, dar a pierdut sfertul de finală cu cehoaica Adela Hanzlickova.

În cadrul cat. 57 kg, sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska a cedat în preliminarii în faţa luptătoarei germane Sandra Paruszewski.

La cat. 50 kg, Ana Maria Pîrvu a fost învinsă în preliminarii de Gabija Dilyte (Lituania).

Kriszta Tunde Incze, participantă la JO 2020 de la Tokyo, a fost învins în preliminariile cat. 62 kg de rusoaica Alina Kasabieva.

Cătălina Alexe a fost învinsă de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier în sferturile cat. 76 kg.

Astăzi vor evolua la lupte libere Răzvan Kovacs (cat. 57 kg), Ştefan Coman (cat. 65 kg), Zurab Kapraev (cat. 74 kg) şi Georgian Tripon (cat. 97 kg).

În perioada 9-12 mai, la Istanbul, la avea loc un Turneul Preolimpic Mondial, ultima şansă de calificare la JO 2024.

Citeşte şi: F1 / Dublă RedBull în MP al Japoniei! Verstappen, campion și la Suzuka

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS