17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Bara a revenit formidabil cu Pigossi şi e în sferturi la Bogota

Irina Bara a revenit formidabil cu Pigossi şi e în sferturi la Bogota

Irina Bara s-a calificat noaptea trecută în sferturile de finală ale turneului de la Bogota. Ea a învins-o pe Laura Pigossi, scor 6-3, 6-7 (3), 4-6, în trei ore și 22 de minute de joc.

Românca a pierdut primul set, după ce a reușit să egaleze la 2-2. Apoi a cedat 3 game-uri consecutive, permițându-i adversarei să se distanțeze decisiv pe tabelă. În setul 2, Bara a condus ea cu 2-0, iar Pigossi a revenit și a făcut 4-2. Românca și-a găsit forța de a rămâne în joc și a trimis setul în tiebreak. Irina a reușit 4 puncte consecutive și și-a adjudecat setul.

Setul decisiv a fost un pic mai echilibrat, dar Irina Bara s-a desprins după 3-3. A ajuns, apoi, la doar un game de victorie (5-3). După ce brazilianca s-a apropiat la 5-4, românca de pe locul 178 mondial a închis meciul cu un game la 0. Bara s-a calificat, astfel, în sferturile de finală ale turneului din Columbia, reușind să lege două victorii consecutive la Bogota pentru prima dată în acest an.

Irina Bara o va înfrunta, în partida pentru un loc în semifinale la Bogota, pe Sara Errani (locul 117 WTA). Italianca a eliminat-o în optimi pe Sara Sorribes Tormo (locul 50 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4, după un meci de 3 ore. Aceasta va fi a treia confruntare între cele două sportive, care nu s-au mai întâlnit din 2021. Atunci Bara câștiga în 3 seturi, după ce în primul meci direct, disputat în 2019 chiar la Bogota, italianca se impunea tot în 3 seturi.

Citeşte şi: Veste mare pentru Simona Halep! A primit wild-card pentru Madrid Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS