12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / România îşi încheie grupa preliminară cu două meciuri la îndemână

Handbal (f) / România îşi încheie grupa preliminară cu două meciuri la îndemână

Naționala feminină de handbal a României mai are de disputat săptămâna aceasta ultimele două partide din preliminariile Campionatului European, cu Bosnia Herțegovina și Grecia. Dacă le câștigă, selecţionata pregătită de Florentin Pera va câștiga grupa cu maximum de puncte.

Joi, România va juca în deplasare cu Bosnia Herțegovina (4 aprilie, ora 21.00), iar duminică (7 aprilie, ora 19.00), la Buzău, ultima partidă din grupă cu Grecia. Marți după amiază, lotul a plecat spre Bosnia Herțegovina pentru penultimul meci din preliminarii. 

Pentru cele 3 partide, selecționerul Florentin Pera a chemat la lot 18 jucătoare, dar a rămas cu 17, după accidentarea Cristinei Laslo, care a suferit o ruptură musculară. Eliza Buceschi și Alexandra Dindiligan sunt alte două jucătoare sunt accidentate, care nu au putut răspunde convocării. Din lot lipsește și extrema dreapta Sonia Seraficeanu, notează Gsp. Pera nu le-a chemat la lot pentru această acțiune pe Diana Lixăndroiu, Alisia Boiciuc și Mihaela Mihai, care au fost lăsate la lotul de tineret aflat în pregătire pentru Campionatul Mondial din luna iunie.

Pera: „Dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte“

Florentin Pera, a declarat, luni, că îşi doreşte ca prima reprezentativă, deja calificată matematic, să încheie grupa cu maximum de puncte.

„Venim după jocuri foarte bune, ne dorim să păstrăm intensitatea şi dorinţa din partidele cu Croaţia. Matematic suntem calificaţi, dar ne respectăm şi ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte şi numai cu victorii. Aceste două partide cu Croaţia le-a generat multă încredere jucătoarelor. Sigur, nu avem cele mai bune relaţii de joc, pentru că avem jucătoare de la 12 echipe. Dar dorinţa fetelor şi faptul că muncesc la capacitate maximă la antrenamente mă mulţumeşte şi îmi dă încredere. Domnul preşedinte (n.r. – preşedintele FRH, Constantin Din) a venit azi la antrenament şi le-a felicitat pe fete şi le-a urat succes la aceste partide cu Bosnia şi Grecia“, a spus Pera, selecţioner România.

Amicalul cu Franţa, o onoare pentru România

Pera a menţionat că amicalul cu Franţa, programat după aceste ultime două partide din preliminariile Campionatului European, le va aduce mai multă experienţă tinerelor sale jucătoare.

„E un amical de lux, ne bucurăm că am fost invitaţi de campioana mondială. E o onoare pentru noi să fim invitaţi la un asemenea amical. Eu am încredere că acest joc le va ajuta foarte mult pe aceste tinere jucătoare. Avem o echipă nouă, în formare, cu multe tinere… iar eu am încredere în potenţialul lor. Sunt convins că această echipă a României are posibilităţi de creştere. Ăsta e şi obiectivul nostru, să formăm o echipă în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Ne dorim acest lucru, dar, bineînţeles, e imperios necesar ca jucătoarele să evolueze mai mult la echipele de club. Pentru că acum ele nu au minute suficiente şi acest lucru se simte la echipa naţională”, a mai precizat selecţionerul.

Citeşte şi: Handbal (f) / Florentin Pera și-a ales lotul pentru duelurile cu Bosnia și Grecia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS