20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Am dat lovitura! Echipa masculină de sabie a câștigat aurul European

Scrimă / Am dat lovitura! Echipa masculină de sabie a câștigat aurul European

Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de aur, joi, la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Napoli (Italia), după ce a învins în finală formaţia Franţei cu scorul de 45-36.

România, în formula Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache, Radu Niţu, a surclasat Olanda în optimi cu 45-12. În sferturi a dispus de Germania cu 45-27, iar în semifinale a câştigat în faţa Spaniei cu 45-28. Podiumul a fost completat de către naționala iberică.

În proba feminină de spadă pe echipe, România (Alexandra Drăgan, Isabella Andreea Niculai, Emma Şonţ, Ana Tomşa) s-a clasat pe 8. În optimi, tricolorele au învins Italia cu 39-35, dar au cedat în sferturile de finală în faţa Ucrainei, cu 40-42. România a pierdut ambele dueluri pentru poziţiile 5-8. Mai întâi s-a cedat în faţa Turciei, cu 43-44, iar apoi în faţa Marii Britanii, cu 32-44.

România a obţinut două medalii la Europenele de juniori. Ambele au fost câștigate la sabie, aurul echipei masculine şi bronzul Amaliei Covaliu, la individual feminin.

Citește și: Scrimă / Echipa feminină de sabie a ratat in extremis medalia la Europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS