20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Adio şi locul 5! De la înfrângeri consecutive, SCMU Craiova a ajuns să se facă de râs

Handbal (f) / Adio şi locul 5! De la înfrângeri consecutive, SCMU Craiova a ajuns să se facă de râs

Echipa feminină de handbal SCMU Craiova continuă prestaţiile jenante în Liga Florilor. Miercuri seară a înregistrat un eşec umilitor pe terenul celor de la SCM Vâlcea, scor 36-21. A fost un nou meci în care au lipsit jucătoare din echipa olteană şi în care dezamăgirea a crescut şi mai mult în rândul suporterilor. Partida a contat pentru etapa a 17-a.

Ce se întâmplă, handbalule?

Perioade mai slabe în angrenajul unei echipe există de când lumea, iar revenirea la normal este iminentă, dar ce se întâmplă la echipa de handbal a Craiovei pare, cel puţin în acest moment, fără cale de ieşire. Opt înfrângeri consecutive! Acesta este bilanţul echipei antrenate de Bogdan Burcea, care mai rămâne în Bănie până la vară. SCMU Craiova a devenit o echipă care nu mai ştie, practic, să se bucure de handbal. După o primă parte a anului care a stârnit entuziasm în Bănie, rezultatele fiind mai mult decât satisfăcătoare, totul s-a dus pe râpă chiar în ultima lună din 2023.

Odată cu eşecul cu Rapid, din propriul fief, şi cu anunţul plecării din vară a tehnicianului împreună cu alte jucătoare de bază, craiovencele au înregistrat înfrângeri după înfrângeri şi parcă nu se mai regăsesc în ceea ce fac. De asemenea, calitatea jocului s-a schimbat la 180 de grade. Interesul sportivelor pentru handbal pare să-şi fi luat rămas bun. De menţionat că au fost mai multe lipsuri importante, cum ar fi: Krpez, Zamfir, Ruth, Jipa. Asta din diferite motive, inclusiv cele medicale, nu au mai apărut în lot, dar lipsa atitudinii în teren a celorlalte jucătoare apte spune mult despre „degringolada“ din sânul echipei.

Cine îşi doreşte, izbândeşte

La Vâlcea, în ultima rundă, am asistat la un „masacru“. Echipa gazdă pur şi simplu a „îngenuncheat“ Craiova! Pe lângă absenţele obişnuite de câteva runde încoace, din lotul alb-albastru au mai lipsit câteva sportive, pe motive medicale. Misiunea a fost cu atât mai complicată cu cât am întâlnit, poate, a doua cea mai puternică ofensivă din Liga Florilor. Nici Vâlcea nu s-a putut baza pe câteva sportive de bază de-a lungul sezonului, cum ar fi: Kovacevic, Elghaoui şi Glibko. Celelalte jucătoare prezente pe parchet au demonstrat că-şi merită statutul şi locul în echipă.

Despre joc nu pot fi spuse prea multe, pentru că pe teren a existat o singură echipă: SCM Vâlcea. Gruparea din Zăvoin a defilat în faţa propriilor fani, marcând nu mai puţin de 22 de goluri în primele 30 de minute. În tot acest timp, au fost surprinse doar de nouă ori!

În partea secundă, diferenţa a mai crescut, dar nu cu mult. Victoria gazdelor fiind deja asigurată după primele 30 de minute. Mugosa, cu 10 goluri, şi Claudia Paşcan, cu 5 reuşite, au fost singurele jucătoare ale Craiovei care au confirmat nu doar în acest joc. Finalul partidei a adus în prim plan un scor dureros pe tabelă: 36-21, dar şi teama că, dacă nu se face ceva cât mai repede posibil, se poate ajunge şi mai jos în clasament, dar şi în ochii şi sufletele suporterilor.

SCM Vâlcea: Hosu, Roch, Zaharia – Hagman 11 (4 din 7 m), Gogârlă 6, Wolik 5, De Jong 3, Maidhof 2, Zschocke 2, Ljepoja 2, Cholevova 2, Băcăoanu 1, Mușat 1, Florica 1, Bălan. Antrenor: Bent Dahl.
SCMU Craiova: Zoqbi De Paula, Risovic, Curmenț – Mugosa 10 goluri (3 din 7 m), Pașcan 5 (1 din 7 m), Bojicic 3, Milosavljevic 2, Colac 1, Cace, Milic, Vâlcan, Malovic, Resetar. Antrenor: Bogdan Burcea.

Pentru Craiova urmează meciul cu echipa care NU a acumulat niciun punct în actuala stagiune: CSU Știința București. Confruntarea este programat pe 9 martie.

Citeşte şi: Tenis de masă / România merge la OLIMPIADĂ! Succes entuziasmant cu Egipt, la CM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS