17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGala Gimnasticii Românești și-a desemnat câștigătorii: Sabrina Voinea şi Andrei Muntean!

Gala Gimnasticii Românești și-a desemnat câștigătorii: Sabrina Voinea şi Andrei Muntean!

Sabrina Voinea şi Andrei Muntean au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului 2023 la gimnastică artistică în cadrul Galei Gimnasticii Româneşti organizate, vineri, la Circul Metropolitan din Capitală.

Sabrina Maneca Voinea este medaliată cu bronz la sol la Campionatele Europene şi ocupantă a locului 4 la Campionatele Mondiale în aceeaşi probă. De asemenea, gimnasta a făcut parte din echipa României (alături de Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Andreea Preda şi Ella Oprea Creţu) care a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris după o pauză de 12 ani, informează Agerpres.

Cea mai bună gimnastă a anului trecut, Sabrina Voinea, a declarat că îşi doreşte ca împreună cu celelalte componente ale echipei olimpice să aducă medalii României.

„Mulţumesc mult pentru acest premiu şi pentru această gală minunată. Vă promitem că vom trage tare de noi pentru a ne îndeplini visul şi a aduce medalii pentru România”, a menţionat ea.

Muntean vrea să vadă o țară mândră

La masculin, Andrei Muntean s-a clasat pe locul întâi după ce a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris în urma locului 30 ocupat la Campionatele Mondiale de la Anvers. În clasamentul întocmit de Federaţia Română de Gimnastică el a fost urmat de Robert Burtănete, Radu Iustin Mihai, Gabriel Burtănete, David Puicea, Norbert Marcu, Rafael Szabo, Emilian Neagu, Nicholas Ţarcă şi Nicolae Bera.

Andrei Muntean a declarat, la rândul său, că în viitor îşi doreşte ca românii să fie mândri de rezultatele gimnaştilor.

„Îi felicit pe colegii mei pentru rezultatele obţinute, dar şi pe antrenorii federaţiei, cărora le mulţumesc pentru toată susţinerea şi tot ce au făcut pentru noi. Promitem toţi ca pe viitor să muncim mult mai mult şi să obţinem rezultate cât mai frumoase, iar românii să fie mândri de noi”, a spus Muntean.

Trofeul pentru cel mai bun sportiv al anului 2023 la gimnastică aerobică i-a revenit lui David Gavrilovici, vicecampion european la trio, dans aerobic şi cu echipa României. Melisa Fărcuţa a fost desemnată cea mai bună gimnastă junioară. Ea a cucerit 4 medalii de aur în întrecerea juniorilor la Campionatele Europene (trio, grup, dans aerobic şi cu echipa României).

Citește și: Tenis de masă / România, învinsă clar de Portugalia la startul Mondialelor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS