13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDe trei ori aur! Mihaela Cambei a impresionat la Europenele de haltere

De trei ori aur! Mihaela Cambei a impresionat la Europenele de haltere

Mihaela Cambei (21 de ani) și-a confirmat dominația pe plan european la categoria 49 de kg, reușind pentru a doua oară să se impună la smuls, aruncat și total. Mai mult, halterofila a stabilit și două noi recorduri continentale. 

Mihaela Cambei a fost din nou perfectă și a câștigat toate cele trei medalii de aur puse la bătaie în cadrul categoriei 49 de kg, așa cum făcuse și la Erevan în 2023.

Cambei s-a impus la stilul smuls cu 90 de kg, după ce a ratat ultima încercare, la 93 kg. La aruncat a ridicat cel mai mult 109 kg, nou record european. Cu un total de 199 de kg a stabilit alt record european, câștigând și medalia de aur. Vechiul record european la aruncat era de 106 kg şi îi aparţinea româncei de anul trecut de la Erevan. Tot de atunci deţinea recordul continental la total, cu 198 kg.

România și-a mai trecut o medalie în palmares în prima zi a Campionatelor Europene de la Sofia, după ce Ioana Miron a urcat pe treapta a treia a podiumului în cadrul categoriei 45 de kg, la stilul aruncat, cu o performanță de 85 kg. 

România participă cu 13 sportivi la CE din Bulgaria și a avut ca obiectiv obținerea a trei medalii.

Citeşte şi: Şah Mat într-o oră! Sorana Cîrstea, fără nicio şansă în faţa lui Swiatek, la Doha

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS