10 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăSportRecordul lui David Popovici la 100 m liber a fost doborât de un chinez

Recordul lui David Popovici la 100 m liber a fost doborât de un chinez

Recordul lui David Popovici la 100 m liber a fost doborât de sportivul chinez Pan Zhanle, la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha. Primul în ştafeta masculină chineză de 4×100 m liber, tânărul în vârstă de 19 ani a reuşit un timp incredibil de 46,80 secunde, mai bun decât recordul precedent al lui David Popovici, de 46,86.

„Da, a fost un timp incredibil. Am avut încredere în prietenii mei şi am făcut tot ce am putut. De fapt, nu mă simţeam într-o formă grozavă. M-aş fi mulţumit doar cu o clasare pe podium. În această dimineaţă (în calificări), SUA, Marea Britanie şi Italia au fost mai rapide decât noi, iar eu am vrut doar să mă concentrez să îmi fac bine treaba. Mi-am spus, doar înoată din greu. Am fost şocată când am văzut timpul, nu mă aşteptam să bat recordul acum – am vrut să îl las pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024“, a declarat Pan, într-un interviu acordat la marginea bazinului.

Pan a intrat la actualul Campionat Mondial de natație ca al cincilea cel mai rapid înotător, după ce recordul său personal a fost de 46,97.

Citeşte şi: Maratonistul Kelvin Kiptum a murit într-un accident de maşină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS