24.8 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNataţie / România, reprezentată de opt sportivi la Mondiale! Popovici, marele absent

Nataţie / România, reprezentată de opt sportivi la Mondiale! Popovici, marele absent

România va fi reprezentată de opt sportivi la Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha, însă David Popovici va fi marele absent la competiția care se va desfășura în perioada 2-18 februarie.

În octombrie 2023, antrenorul Adrian Rădulescu a anunțat că David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha, pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice de la Paris.

Înotătorii şi săritorii români vor la JO

Liderii delegaţiei noastre sunt Constantin Popovici, campion mondial en titre la sărituri de la mare înălţime, şi Cătălin Preda, vicecampionul mondial. Aceştia au arătat deja că sunt în mare formă, la Auckland, unde în weekend a avut loc ultima etapă a circuitului mondial Red Bull Cliff Diving.

Popovici, de la CSM Bacău, a cucerit în premieră Trofeul King Kahekili. De asemenea, Cătălin Preda (CSA Steaua) s-a clasat al patrulea în clasamentul general, după locul al doilea ocupat la Auckland.

Cei doi vor evolua în concursul de sărituri de la mare înălţime, prevăzut pe 13 şi 15 februarie, informează Hotnews. Constantin se va alinia şi la startul probei de platformă (10 m), în tentativa de a reuşi calificarea la JO. La platformă 10 m vom fi reprezentaţi la feminin de Nicoleta Angelica Muscalu (CSŞ Triumf).

O clasare în primii 18 le-ar aduce calificarea celor doi la JO de la Paris. La Mondialele de la Fukuoka, Constantin Popovici a fost al 18-lea la platformă, iar Muscalu a 25-a.

Vlad Stancu e deja la Olimpiadă

În probele de înot, prevăzute între 11 şi 18 februarie, vor concura Vlad Stancu (înscris la 400 m, 800 m şi 1.500 m liber), Robert Badea (200 şi 400 m mixt), Patrick Dinu (100 m liber), Denis Popescu (100 şi 200 m spate) şi Andrei Anghel (50 m spate).

Stancu (CSA Steaua), Badea (CSA Steaua), Dinu (CSM Constanţa) şi Popescu (CSM Olimpia Bucureşti) participă în premieră la un Mondial de seniori în bazin olimpic. Vlad Stancu (CSA Steaua) a obţinut deja calificarea la JO 2024 în probele de 800 şi 1.500 m liber. Denis Popescu (CSM Olimpia Bucureşti) are ca obiectiv obţinerea baremului de calificare olimpic.

Andrei Anghel (CSM Bucureşti) a participat la Mondialele de la Fukuoka din 2023. El a ieşit al 10-lea la 50 m spate, respectiv al 34-lea la 100 m spate.

Citeşte şi: Din postura de lucky loser, direct în optimi! Jaqueline Cristian continuă la Linz

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS