20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportOrientare / Succes notabil pentru CSU Craiova la CN de Sprint Ștafetă Mixtă și Cupa României

Orientare / Succes notabil pentru CSU Craiova la CN de Sprint Ștafetă Mixtă și Cupa României

Într-un peisaj înzăpezit și în condiții meteorologice ideale pentru sporturile de iarnă, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a excelat în Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă și în Cupa României la Schi-Orientare. Aceste două evenimente au fost organizate de Federația Română de Orientare, în perioada 13-14 ianuarie 2024.

Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă, desfășurat pe Valea Râșnoavei, zona ce cuprinde și pârtia de biatlon din Predeal, a fost o competiție vibrantă, unde sportivii au avut de ales între multiple rute pe harta de concurs. Temperaturile de aproximativ -6, -7 grade Celsius au oferit condiții ideale pentru competiție. Ștafeta mixtă a fost formată din două sportive și doi sportivi din cadrul aceluiași club, fiecare parcurgând două trasee, în ordinea sportivă-sportiv-sportivă-sportiv.

Reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Craiova s-au distins prin performanțe remarcabile, mulțumită pregătirii intense desfășurate cu o săptămână înainte pe pârtia de biatlon de la Harghita Băi. Aceste competiții au servit și ca o etapă de verificare înaintea Campionatelor Mondiale de Schi-Orientare pentru Juniori și Seniori, ce vor avea loc la Ramsau, Austria, între 21-27 ianuarie 2024.

Sportivii de la CSU, din nou faţă în faţă cu performanţa

În proba de sprint ștafetă mixtă, CS Universitatea Craiova a aliniat la startul seniorilor două ștafete, ambele reușind să urce pe podium. Echipa formată din Andra Anghel și Alexandru Blejdea a fost performantă, detașându-se încă din primul schimb, în timp ce a doua echipă a clubului a menținut un ritm bun, cu șanse la medalii până la final. Rezultatele au adus clubului pozițiile unu și trei în clasament, în timp ce locul doi a fost ocupat de Clubul Sportiv ElectroSistem Baia Mare.

Cupa României la Schi-Orientare, desfășurată pe parcursul a două zile, a consolidat succesul clubului craiovean. Cristian Mirea a cucerit primul loc la categoria juniori II, Lucas Tamaș și Mihai Mirea au ocupat primele două locuri la tineret, iar Andra Anghel a triumfat la categoria senioare.

Aceste rezultate remarcabile subliniază talentul și dedicația sportivilor de la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, consolidând poziția clubului în peisajul sporturilor de iarnă din România.

Citeşte şi: Măcar la dublu să mai câştigăm! Bogdan şi Masarova au trecut de primul tur

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS