18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPolo / România face miracole la EURO! Tricolorii au victorii pe linie în grupă

Polo / România face miracole la EURO! Tricolorii au victorii pe linie în grupă

Naţionala masculină de polo pe apă a României a câştigat Grupa D a Campionatului European din Croaţia, după ce a învins cu emoţii formaţia Slovaciei, cu scorul de 8-7 (1-1, 3-3, 2-3, 2-0), marţi seară, la Dubrovnik.

După victoriile cu Olanda (12-8) și Slovenia (13-5), „tricolorii” au răpus și Slovacia, lucru deloc simplu realizabil având în vedere faptul că este, totuşi, un turneu final. După două sferturi echilibrate, Slovacia a reuşit să se desprindă în sfertul al treilea, la 7-5, însă România a marcat ultimele trei goluri ale partidei şi a obţinut victoria.

Contra Slovaciei, pentru România au marcat Tudor Fulea – 4 goluri, Vlad Georgescu – 2, Andrei Prioteasa și Andrei Țepeluș -1. Marius Țic a închis poarta României și a avut 13 parade din 20 de șuturi pe poartă.

Cu 9 puncte după 3 meciuri, România termină grupa pe primul loc și se califică în play-off, acolo unde va întâlni Georgia pentru un loc în „sferturi”. Georgia a terminat pe ultimul loc în grupa B, cu 0 puncte din 3 meciuri. Georgienii au pierdut cu Italia, Ungaria și Grecia și au un golaveraj uluitor de -30. România – Georgia se va desfășura pe 11 ianuarie, de la ora 18.00, la Zagreb. 

Cum arată sistemul competiţional

Campionatul European are două divizii a câte două grupe fiecare. În prima sunt grupele A (Muntenegru, Spania, Franța, Croația) și B (Georgia, Ungaria, Italia, Grecia), în cea de-a doua fiind grupele C (Serbia, Germania, Israel, Malta) și D (Slovacia, Țările de Jos, Slovenia, România).

Din grupele primei divizii, echipele clasate pe locurile 1-2 merg în sferturile de finală, iar cele de pe 3-4 în partidele de baraj pentru „sferturi”.

Din grupele diviziei a doua, formațiile clasate pe pozițiile 1-2 merg la baraj, iar cele de pe 3 și 4 în meciurile de clasament.

Citeşte şi: Baschet / Duelul „rănitelor“! SCMU Craiova şi CS Vâlcea se întâlnesc în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS