21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomânia, fără reprezentantă la Brisbane! Cîrstea, eliminată la mare luptă de Noskova

România, fără reprezentantă la Brisbane! Cîrstea, eliminată la mare luptă de Noskova

Sorana Cîrstea a pierdut primul meci al anului, la Brisbane, iar România a rămas fără nicio jucătoare în turneele din emisfera sudică, pregătitoare pentru Australian Open. Sorana a fost învinsă în trei seturi de luptă de către o adversară cu 14 ani mai tânără, Noskova, scor 6-4, 4-6, 6-4.

Cîrstea a revenit după cinci ani la Brisbane, dar nu a fost cu noroc. Linda Noskova este una dintre cele mai promițătoare tinere jucătoare din lume, iar în 2023 a ajuns până în finala de Adelaide, înainte de Australian Open. Noskova a câștigat cu 6-4 primul set din a 7-a încercare. Setul secund a fost în oglindă. Jucătoarea din Târgoviște s-a impus cu 6-4 din a treia minge de set. Decisivul a fost controlat de tânăra jucătoare din Cehia, care a făcut break în game-ul 7 și a câștigat tot cu 6-4. 

Pentru prezența la Brisbane, Sorana Cîrstea va primi 14.000 de dolari şi 32 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Linda Noskova se va duela în optimi cu Julia Riera (137 WTA), după ce argentinianca a furnizat una dintre surprizele competiției, eliminând-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (21 WTA, favorită 7), scor 6-3, 6-4.

Citeşte şi: Emma Răducanu: „Sunt foarte fericită că m-am întors în circuit“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS