13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCristina Neagu a renunţat la naţională, dar nu şi la carieră! Care este obiectivul dorit

Cristina Neagu a renunţat la naţională, dar nu şi la carieră! Care este obiectivul dorit

Cristina Neagu s-a retras din naționala de handbal feminin, după ce România a terminat pe locul 12 la Campionatul Mondial. Chiar şi aşa, sportiva va juca în continuare pentru CSM București. Ajunsă la 35 de ani, Neagu și-a prelungit contractul cu CSM București (până în vara anului 2025) și a afirmat că obiectivul ei este calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor.

​„Îmi doresc foarte mult să încheiem grupa de Champions League pe un loc cât mai bun. Apoi urmează meciurile decisive. Gândește-te că anul trecut am avut un parcurs aproape impecabil până la sferturile de finală, însă am pierdut cele mai importante meciuri. Poate că anul ăsta o să fie diferit. Ne dorim, sigur, ca vârful nostru de formă să fie în meciurile decisive. Obiectivul principal este să ajungem în Final 4”, a spus Cristina Neagu, citată de Lead.ro.

Cristina Neagu este una dintre cele patru jucătoare care au marcat cel puțin 1.000 de goluri în Champions League (1.070). Doar Jovanka Radicevic (1.110), Anita Gorbicz (1.016) și Andrea Lekic (1.002) au mai reușit acest lucru.

Lacrimi în vestiar

Neagu, care a jucat într-un singur meci la Mondial (înfrângerea cu Germania), a dezvăluit că mai multe colege au plâns în momentul în care și-a anunțat retragerea din națională.

„Am avut un mic speech (discurs – n.r.) când am ajuns la hotel, le-am spus că a fost ultimul meu turneu, că îmi pare rău că nu ne-am calificat, pentru că mi-aș fi dorit să încercăm calificarea la Jocurile Olimpice.

Le-am spus și că mi-a făcut plăcere să joc alături de ele, că le urez multă baftă, că am fost mulți ani la echipa națională și am realizat lucruri frumoase și că le doresc și lor să realizeze lucruri frumoase și să revină cu România în top. Sau între primele echipe ale lumii. Au fost destule fete care au plâns. A fost un moment destul de emoționant și pentru mine și pentru ele”, a completat Cristina Neagu.

Citeşte şi: Handbal (f) / SCMU Craiova dă un golgheter la CM! Dijana Mugoša a impresionat la turneul final

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS