14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisElena Zaharia a scris istorie la CM! Românca, pe a doua treaptă a podiumului

Elena Zaharia a scris istorie la CM! Românca, pe a doua treaptă a podiumului

Elena Zaharia a obținut un rezultat istoric pentru România la Campionatul Mondial U19 de tenis de masă, competiție care se desfășoară în această perioadă în Slovenia. Tânăra a câștigat medalia de argint în proba de simplu feminin, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Kuai Man cu scorul de 0-4 (3-11, 11-13, 5-11, 5-11).

În semifinale, Zaharia trecuse de o altă chinezoaică, Yi Xu, cu 4-2 (11-9, 13-11, 10-12, 11-6, 8-11, 11-9).

Argintul câştigat de Elena Zaharia este cel mai bun rezultat înregistrat de România la Mondialele de juniori, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Tenis de Masă.

„Istorie! Elena Zaharia este vicecampioană mondială! A doua sportivă a lumii în proba de U19 simplu feminin este din România, o performanță imensă reușită la Campionatul Mondial de Juniori 2023! Momentul reprezintă o premieră pentru Elena Zaharia, aflată în prima finală de simplu la o ediție a Campionatului Mondial de juniori și, totodată, cea mai bună clasare a României din istorie. Elena Zaharia a fost protagonista unor zile fantastice în Slovenia, unde a eliminat patru sportive valoroase printr-un joc solid, pentru a disputa finala probei, în urma căreia va pune cu mândrie la gât medalia de argint”, a fost mesajul postat de FRTM.

Ionescu se mulţumeşte cu bronzul

La individual masculin, Eduard Ionescu a rămas cu medalia de bronz, după ce a fost învins în semifinale de chinezul Ruibo Wen, cu 4-2 (5-11, 18-20, 11-9, 11-8, 11-9, 11-7), după ce a avut 2-0 la seturi.

România a cucerit patru medalii, una de argint (Elena Zaharia la simplu feminin) şi trei de bronz (Eduard Ionescu la individual masculin) şi în probele pe echipe, feminin U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu, Alesia Sferlea) şi masculin U19 (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate şi Dragoş Bujor).

Citeşte şi: Tenis de masă / Ionescu și Zaharia și-au asigurat medalii la Mondial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS