15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKaratiștii craioveni, medaliaţi la Liege! Bogdan Gogoloși a obținut aurul european

Karatiștii craioveni, medaliaţi la Liege! Bogdan Gogoloși a obținut aurul european

În weekendul 3-5 noiembrie 2023, în Belgia, la Liege, s-a desfășurat Campionatul European de Karate WADO KAY, o competiție extrem de importantă la care au participat nu mai puţin de 724 de sportivi din 17 țări.

La Europene au participat și sportivi de la CS Universitatea Craiova şi LPS Craiova, antrenați şi pregătiţi de Geri Mitroi. La finalul competiţiei, karatiștii craioveni s-au întors acasă cu 3 medalii, dintre care una de aur și două de argint!

Medalia de aur a fost câștigată de Bogdan Gogoloși, legitimat la CS Universitatea Craiova – kumite individual seniori 60 kg. Tot de la CSU a mai obținut medalie și Mihaela Gogoloși, argint la kumite individual seniori 61 kg. Emma Vaporu, singura sportivă legitimată la LPS „Petrache Trișcu” Craiova, a cucerit medalia de argint în proba kumite individual, la categoria de vârstă U14.

Au fost obţinute şi două locuri cinci, prin Denis Popescu (kumite individual U21, 67kg) şi Vlad Croitoru (kumite echpe juniori U18).

Gero Mitroi: „Mereu pornim la drum cu gândul la a câştiga“

Contactat de GdS, antrenorul sportivilor craioveni, Geri Mitroi, a vorbit despre desfăşurarea competiţiei şi a recunoscut că şi-ar fi dorit mai multe medalii.

„Sunt mulţumit şi nu prea, dacă pot spune aşa. Unii sportivi au obţinut rezultate bune, alţii puteau mai mult. Nu ne-am dus acolo ca să ne întoarcem cu locul cinci, voiam şi ne doream cel puţin o medalie. Numărul de participanţi putea fi ceva mai mare, însă costurile au fost destul de „deranjante“, iar mulţi nu şi-au permis să se mai prezinte la această competiţie. Se puteau transforma şi acele medalii de argint în aur, dar acum nu se mai poate face nimic. Este o nemulţumire pentru că nu am reuşit să ne mobilizăm în anumite momente cheie şi să trecem peste emoţii şi teamă.

Vă spun sincer că niciodată nu plec de acasă doar cu gândul unei prezenţe şi atât. Mereu ne dorim medalii şi pornim la drum cu gândul la a câştiga tot ce se poate. Bogdan este multiplu medaliat, nu este la prima lui reuşită de acest gen. Are mai multe rezultate în palmares, iar acest aur este o încununare a unei cariere fantastice atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. El se bucură de sport, îşi doreşte mereu să câştige, iar satisfacţia unei reuşite finale este pe măsură“, a declarat Geri Mitroi, pentru GdS.

„Avem aşteptări de la Open-ul Ungariei“

La finele săptămânii, karatiştii craioveni pornesc într-o nouă aventură, de această dată în Ungaria, la Budapesta. Nu mai puţin de 8 sportivi vor lua startul la Open-ul din capitala Ungariei, iar aşteptările sunt mari.

Plecăm vineri la Open-ul Ungariei, iar peste două săptămâni mergem la Open-ul României, la Timişoara. Am avut toamna asta la competiţii cât nu am avut tot anul, vorba aceea, dar nu ne plângem, pentru că ne place ceea ce facem şi o facem cu drag. La Budapesta, acum, vom participa cu 8 sportivi, trei de la Universitatea Craiova şi 5 de la LPS Petrache Trişcu Craiova. Avem aşteptări, mai ales de la cei de la LPS. Urmărim să-i angrenăm în competiţii internaţionale, să capete experienţă, să se dezvolte“, a mai spus Geri Mitroi.

Citeşte şi: Handbal (f) / SCM Vâlcea nu a mişcat cu CSM Bucureşti, în ciuda atmosferei din Sala „Traian“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS