14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPuştii de la Lps Petrache Trişcu Craiova au performat la CN de Lupte la sol

Puştii de la Lps Petrache Trişcu Craiova au performat la CN de Lupte la sol

În weekend-ul 27-29 octombrie, la Călăraşi a avut loc CN Individual de Lupte la sol U13 şi U15, o competiţie mai nouă care a reunit tineri sportivi talentaţi din ţară. Bineînţeles, nelipsit de la eveniment a fost şi clubul Lps Petrache Trişcu Craiova, care a obţinut un număr mare de medalii, unele mai strălucitoare decât altele.

Astfel, sub îndrumarea lui Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru, patru luptători au impresionat şi au obţinut medalii. Este vorba despre Bogdan Cimpoeru (aur, 48 kg, U13), Luiza Ghindaru (aur, 46 kg, U15), Meranda Neguț (argint, 39 kg, U15) și Ricardo Dumitru (argint, 44 kg, U13).

De asemenea, de menţionat este şi faptul că, în clasamentul final al cluburilor, Lps Petrache Trişcu Craiova a încheiat pe locul al doilea la U13 FS. Ulterior, în clasamentul final al cluburilor la feminin U15, Lps a fost prima, cucerind aurul.

Aurel Cimpoeru: „Sunt rezultate foarte bune!“

Contactat de GdS, Aurel Cimpoeru a mărturisit că a fost surprins plăcut de rezultatele elevilor săi şi speră să se menţină aceeaşi formulă şi pe viitor.

„Sportivii mei au obţinut patru medalii şi pot spune că sunt rezultate foarte bune. Se vede că munca perseverentă aduce rezultate. Copiii s-au comportat foarte bine. Se mai putea încă un aur la Ricardo Dumitru, dar a pierdut la egalitate de puncte. Asta e competiţia. Mă bucură faptul că progresăm în lupta la sol, sunt progrese vizibile şi am speranţe că la lupta din picioare vor pune în practică procedeele pe care le-au făcut acum. Încredere aveam în copii, dar nu mă aşteptam la patru finale mari. A fost surprinzător de plăcut. S-au luptat, şi-au depăşit adversarii şi sunt foarte bucuros pentru ei.

Pentru fiul meu, Bogdan Cimpoeru, a fost ceva inedit. Era extrem de fericit pentru medalia de aur, voia să facă poze cu Cupa. A fost prima lui medalie de aur şi este cu totul altceva acum pentru el. Pot spune şi că a fost o emulaţie deosebită în jurul nostru, pentru că toată lumea s-a bucurat de succesele celorlalţi. Avem un grup unit, nişte copii minunaţi, pe care dacă reuşim să-i ţinem împreună, vom performa şi la nivel de juniori şi seniori“, a declarat Aurel Cimpoeru.

Aşteptări de la Cupa României şi Finala CN U17

În mai puţin de două săptămâni vor avea loc două competiţii importante la Tg. Mureş, la care aşteptările sunt destul de mari.

„Peste două săptămâni urmează Cupa României de seniori la Tg. Mureş şi, în timpul aceleiaşi competiţii, tot în acelaşi loc, se va disputa şi Finala Campionatului U17. Vor fi două competiţii diferite, iar noi participăm cu şanse la cât mai multe titluri. Alexandra Anghel şi Răzvan Kovacs pot câştiga aurul, sunt favoriţi. Mă aştept ca ei să nu facă vreun pas greşit. La U17 mizez pe Boicea şi Mihalcea, dar şi pe Cazacu. Are o misiune mai grea, în categoria lui va fi medaliatul cu bronz de la Europeanul U17. Vedem cum va aborda meciul şi dacă va reuşi să-l depăşească“, a mai spus Aurel Cimpoeru.

Valentin Boboşca are şapte medaliaţi

Tot de la Lps Petrache Trişcu Craiova, dar sub comanda lui Valentin Boboşca, nu mai puţin de şapte copii au performat. Medaliile au fost obţinute la Juniori 4 şi U15. Totodată, a fost obţinut şi locul II pe cluburi la Juniori 4 Lupte Libere Masculin.

La Juniori 4, reuşitele au venit din partea Alinei Covrig (argint, 40 kg), Ericăi Poenaru (argint, 70 kg), Oanei Marius (argint, 52 kg) şi lui Bogdan Şoimu (bronz, 44 kg). La U15 s-au câştigat trei medalii prin Cristina Surcel (argint, 42 kg), Maria Badea (argint, 66 kg) şi Andreea Ungureanu (bronz, 50 kg).

Antrenorul Valentin Boboşca s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute, chiar dacă se aştepta, totuşi, la câteva medalii de aur din partea elevilor săi.

„Sunt mulţumit de rezultate. Până la urmă, copiii au avut meciuri bune, am verificat procedeele, cum să se apere de jos. Este un Campionat Naţional nou aici, această luptă la sol şi se speră la dezvoltare din toate punctele de vedere pe viitor. Aveam speranţe la aur, la două-trei titluri de campioni. Ungureanu a fost campioană la cadeţi, dar aici nu prea s-a mobilizat. Nu a luat punct nici ea, nici adversara, dar tragerea la sorţi a făcut să piardă. Se dă cu banul şi ultimul care face punctul care se apără de jos primeşte punctul decisiv. Aşa a pierdut meciurile şi a ajuns pe locul trei. Peste două săptămâni, echipa CSM Craiova va concura la Cupa României de seniori şi la CN de cadeţi“, a punctat Valentin Boboşca.

Citeşte şi: Irina Bara este noua campioană de la Heraklion! Victorie în finală cu Andreea Mitu


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS