13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Andreea Ana a luat bronzul la Mondialele U23

Lupte / Andreea Ana a luat bronzul la Mondialele U23

Sportiva română Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de bronz la cat. 55 kg, joi seară, la Campionatele Mondiale de lupte Under-23 de la Tirana.

Campioana europeană en titre a trecut, miercuri, în optimi de Mihaela Samoil (Republica Moldova), dar a pierdut sfertul de finală cu japoneza Umi Imai. Joi, în recalificări, românca a învins-o pe kirghiza Aruuke Kadîrbek Kîzî, iar în meciul pentru bronz a trecut de ucraineanca Maria Vinik, notează Agerpres.

Pentru Ana aceasta este a patra medalie câştigată la Mondialele U23. Ea a mai luat bronz în 2018 (Bucureşti), bronz în 2019 (Budapesta), aur în 2021 (Belgrad) şi bronz în 2023 (Tirana). Totodată, este prima medalie pentru România la Mondialele U23 de la Tirana.

Amina Roxana Capezan a dispus în optimile cat. 65 kg de spaniola Marta Ojeda Navarro, însă a pierdut în sferturi în faţa americancei Macey Ellen Kilty. La cat. 53 kg, Beatrice Ionela Ferenţ a învins-o pe luptătoarea americană Katie Brianna Gomez în preliminarii. Din păcate, a pierdut în sferturile de finală în faţa moldovencei Mariana Drăguţan.

Citește și: Volei (m) / SCMU Craiova, favorită certă în duelul cu Baia Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS