13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / CSU Craiova s-a clasat pe locul trei la CN de Cros U18

Atletism / CSU Craiova s-a clasat pe locul trei la CN de Cros U18

Campionatul Național de Cros U18 a avut loc săptămâna precedentă, la Poiana Stampei, în judeţul Suceava, iar echipa Clubului Sportiv Universitatea Craiova a obţinut un rezultat excelent. Echipa craioveană, formată din sportivii Constantin Deaconescu, Andrei Bărboi şi Erik Tudor şi pregătită de Cătălin Brânduşoiu s-a clasat pe locul 3 şi a obţinut, astfel, medaliile de bronz puse în joc în această competiţie.

La acest Campionat Naţional a mai concurat și sportiva Alina Chirilă, legitimată tot la CSU Craiova, dar a încheiat pe locul 5 la categoria U18.

Contactat de GdS, Cătălin Brânduşoiu, antrenorul sportivilor a vorbit despre competiţie, dar şi despre reuşitele echipei CSU Craiova.

„Competiţia a avut loc în Poiana Stampei, iar organizarea a fost foarte frumoasă. Noi am concurat foarte bine pentru acest nivel. Şcoala craioveană a avut, în general, rezultate excelente la categoriile de cros şi ne-am descurcat şi de această dată. Mă bucur că am făcut faţă acestei competiţii, una de anvergură, la care au luat parte peste 500 de sportivi. S-a concurat şi pe individual, dar şi pe echipe. La individual am obţinut un loc 4, prin Constantin Deaconescu, la băieţi juniori, categoria II. De partea cealaltă, la fete, Alina Chirilă a obţinut locul al 5-lea. Veste importantă este că am obţinut medalia de bronz la echipe. Este o medalie frumoasă pentru această categorie, având în vedere că am concurat cu cluburi de tradiţie din România“, a declarat Cătălin Brânduşoiu.

A ieşit bine pe echipe, la individual s-a ratat medalia

Chiar dacă s-a obţinut medalie la echipe, Cătălin Brânduşoiu s-a arătat dezamăgit de faptul că Deaconescu nu s-a putut clasa pe podium în proba individuală. Acesta îşi doreşte ca elevul său să fi învăţat o lecţie din această competiţie.

„A fost surprinzătoare medalia la echipe, dar suntem şi dezamăgiţi că nu am reuşit să luăm medalie la individual prin Constantin Deaconescu, cel care era cotat bine înainte de startul competiţiei. Venea după o răceală serioasă, iar această problemă medicală şi-a spus cuvântul. Cred că dacă nu era această problemă am fi putut să ne clasăm pe locul trei. A fost aproape de bronz, a condus până în ultima parte a cursei, până în ultimii 100 de metri.

El a fost foarte dezamăgit după acest rezultat. Am avut o discuţie bărbătească după, sportu-i sport, nu suntem roboţi. Sper ca el să fi înţeles ceva din această experienţă, iar data viitoare să nu mai avem aceste sincope în a aborda cursa. Aici s-a pierdut, nu am ştiut cum să abordăm cursa, iar emoţiile şi răceala au fost decisive. Va urma o perioadă de refacere timp de o săptămână, pentru că venim după trei luni de pregătire în care am participat la mai multe turnee. Apoi, ne vom pregăti pentru sezonul de sală din 2024, unde sperăm să avem rezultate din ce în ce mai bune, dar şi medalii multe“, a adăugat Brânduşoiu.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea a pus punct sezonului! Românca nu va mai juca în 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS