12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKempo / Ionuţ Iancu, Ionuţ Pucă şi Ştefan Sandu şi-au prezentat reuşitele de la CE

Kempo / Ionuţ Iancu, Ionuţ Pucă şi Ştefan Sandu şi-au prezentat reuşitele de la CE

-

Campionatul European de Kempo s-a încheiat în Antalya (Turcia) săptămâna trecută cu rezultate deosebite pentru sportivii craioveni Ionuţ Iancu şi Ştefan Sandu. Luptătorii legitimaţi la clubul SCMU Craiova s-au întors acasă cu cinci medalii, dar şi cu faima de la capătul unui triumf într-o competiţie de asemenea anvergură.

Astfel, Ionuţ Iancu a obţinut două medalii de aur, una la submission şi alta la full-kempo, în timp ce argintul a fost obţinut la Euro-Asia. De partea cealaltă, Ştefan Sandu a luptat la două probe, semi-contact şi full-contact, câştigând, la final, medaliile de aur.

Iancu a confirmat, Sandu s-a afirmat

În cadrul unei conferinţe de presă, Ionuţ Iancu, Ionuţ Pucă şi Ştefan Sandu au vorbit despre reuşitele de la CE. Antrenorul Pucă s-a bucurat de prezenţa la competiţie a juniorului Ştefan Sandu şi a punctat faptul că Ionuţ Iancu îşi doreşte doar medalia de aur la fiecare competiţie în parte.

„Această competiţie s-a desfăşurat în perioada 7-14 octombrie, în Turcia şi a cuprins mai multe probe la care sportivii noştri au participat. Dacă pe Ionuţ Iancu îl ştiţi deja de la numeroasele competiţii, aici, la acest European a participat şi Ştefan Sandu. El a venit după un an şi jumătate de experienţă şi rezultate în cadrul CN de Kempo. Pentru noi, această experienţă cu Ştefan este bună, dar şi de îmbunătăţit. Vrem pe viitor să participe şi la Campionatele de MMA. Este foarte deschis, se adaptează rapid, îi place şi partea de sol, aşa că e posibil ca la următoarea competiţie să lupte pe mai multe „fronturi“.

Noi ne stabilim ţintele şi mergem la sigur. Nu punem, totuşi, presiune pe sportivi. Iancu ştie exact ce vrea, iar argintul nu este pe placul lui. După această perioadă trebuie să ne fixăm o altă perioadă de recuperare. Am avut parte de muncă continuă, atât fizică, cât şi psihică. Mereu aducem îmbunătăţiri din toate punctele de vedere. Noi aici am vorbit strict despre secţia de la SCM, dar lotul naţional al României a fost mult mai mare. Îmbucurător a fost că ne-am clasat din nou pe locul întâi ca ţară, cum a fost şi la Mondiale.

La finalul anului urmează finala Dinamite Show, iar noi suntem obişnuiţi să câştigăm. În data de 4 noiembrie avem CN de Kempo full, iar pe 21 CN de Kempo K1. Apoi, pe 26 noiembrie, în Italia, doi sportivi juniori vor debuta în galele profesioniste, iar un senior va lupta pentru un titlu european“, a declarat Ionuţ Pucă.

Iancu: „Kempo-ul nu este apreciat la noi la fel ca în afară“

Totodată, Ionuţ Iancu a menţionat probele la care a impresionat şi s-a arătat nemulţumit de faptul că publicul din ţară este destul de îndepărat de lumea kempo-ului.

„Au fost probe de semi-kempo, knockdown, „submission“, full-kempo. Nu am putut lupta chiar la toate, asta e clar, pentru că nu ne-am obişnuit încă în totalitate cu acest stil de luptă. Eu am luptat la „submission“, ceea ce cuprinde un fel de lupte greco-romane şi am avut încă două competiţii la full-kempo, pe Euro-Asia şi Europa, unde am un argint şi un aur. Full-kempo înseamnă lupta în picioare cu proiectare la sol, plus faptul că trebuie să menţi adversarul la sol timp de 20 de secunde. A fost destul de greu să mă acomodez la lupta de sol.

A fost un efort mare pe care SCMU Craiova îl face şi l-a făcut. De asemenea, e complicat şi pentru mine, pentru că nu am timp de relax, nu am pauză. Trebuie să stau focusat pentru Europene. Nu avem scuze, pauză, iar lumea nu vede orele de antrenamente, frustrările, sacrificiile şi mă întristează că observ o delăsare şi neapreciere din partea publicului. Noi practicăm un sport complet, iar kempo-ul nu este apreciat la noi la fel ca în afară. De aceea fac un apel către oamenii din ţară şi îi rog să se uite puţin şi la kempo, să se îndrepte şi către acest sport, pentru că facem multe sacrificii. Ne batem cu mâinile rupte, cu fisuri pe oase, cu dureri musculare, nu ne vedem familiile cu zilele. Reprezentăm cu mândrie atât zona noastră, cât şi ţara“, a punctat şi Ionuţ Iancu.

Ştefan, un tânăr promiţător

Câteva vorbe a oferit şi tânărul Ştefan Sandu, cel care tocmai a debutat la un Campionat European.

„Mă pregătesc de competiţiile internaţionale de un an şi jumătate, de când am intrat în lumea kempo-ului. Am fost alături de Iancu şi ceilalţi colegi din lot. Siguranţa celorlalţi mi s-a transmis şi mie şi am avut mult mai multă încredere în ceea ce făceam. Am analizat adversarul şi am fost sigur că îl pot învinge. La antrenamente, pregătim foarte bine toate detaliile necesare, amănuntele, strategiile. Pot spune că străinii nu sunt mai buni decât românii. Noi suntem mai ambiţioşi, muncim mai mult. Iranienii sunt o excepţie, sunt buni pe sol şi au venit clar pentru câştig la acel European“, a spus şi Ştefan Sandu.

Citeşte şi: Marius Copil a bifat un prim succes la Olbia (Italia)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS