34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalĂsta da debut! România a surclasat Bosnia în preliminariile EURO

Ăsta da debut! România a surclasat Bosnia în preliminariile EURO

România a oferit o demonstrație de forță în primul meci din preliminariile Campionatului European de handbal din 2024. Fetele antrenate de Florentin Pera au început cu dreptul campania de calificare și au surclasat Bosnia și Herțegovina, scor 49-18.

Partida s-a jucat la Mioveni și a început într-o notă de echilibru (s-a mers cap la cap până la 3-3), dar apoi tricolorele și-au intrat în rol și au marcat gol după gol, ajungând să conducă la pauză cu 26-11. Diferența a crescut constant și în partea secundă, iar tabela a indicat, la final, un scor neverosimil, 49-18.

Selecționerul Florentin Pera a folosit toate jucătoarele din lot și fiecare jucătoare de câmp a înscris minim două goluri. Cea mai bună marcatoare a fost Cristina Laslo (7 goluri din 9 aruncări). Cristina Neagu, Bianca Bazaliu și Crina Pintea au contribuit și ele cu câte 5 goluri la această victorie facilă. De asemenea, poarta a funcționat la parametrii excelenți. Elena Șerban, Daciana Hossu și Yulia Dumanska au încheiat meciul cu procentaje de peste 30% la mingile apărate, notează Eurosport.

Din grupa României mai fac parte Croația și Grecia. Peste 3 zile, România va juca în deplasare cu Grecia, un alt adversar care nu ar trebui să ne pună probleme, în timp ce Bosnia va juca acasă cu Croația. Primele două clasate din cele 8 grupe și cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 se califică la Campionatul European din 2024.

Citește și: România şi-a aflat grupa din Rugby Europe Championship. Debut cu Polonia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS