15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / SCMU Craiova primeşte vizita Oradei la debutul în noul sezon

Baschet / SCMU Craiova primeşte vizita Oradei la debutul în noul sezon

-

SCMU Craiova va debuta în noul sezon al Ligii Masculine de Baschet Masculin abia în etapa a treia, miercuri, în Sala Polivalentă. Formaţia alb-albastră va primi vizita echipei CSU Oradea, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Bănie. Meciul va fi transmis şi pe Digi Sport 2 și Prima Sport 1.

Pentru formația olteană, această partidă va fi prima în noul sezon al LNBM, elevii lui Vitaly Stepanovski nejucând în primele două runde, din diferite motive. Cu toate acestea, alb-albaștrii au avut două confruntări oficiale, ambele în Cupa României și ambele pierdute. Mai întâi, SCM U Craiova a fost învinsă de SCM Timișoara cu scorul de 70 la 67 și apoi, craiovenii au fost depășiți de CSM Petrolul Ploiești cu 72 la 70. 

De partea cealaltă, CSM Oradea a pierdut în runda secundă, pe teren propriu, încleștarea cu BC CSU Sibiu, scor 66-79. În celelalte trei meciuri oficiale jucate în această stagiune, vicecampioana României a strâns o victorie (121-39 vs. CS Dinamo București, Cupa României) și două înfrângeri (67-87 cu UBT Cluj-Napoca, în Cupa României şi 74-77 cu Happy Casa Brindisi, în preliminariile Basketball Champions League).

În sezonul 2022-2023, bihorenii și-au adjudecat ambele partide cu SCM U Craiova (85-76, pe teren propriu, și 70-53, în deplasare), informează Baschet.ro.

Stepanovski: „Trebuie să ne prezentăm mai mult decât bine“

Înainte de debutul în noul sezon, antrenorul Craiovei, Vitaly Stepanovski şi jucătorul George Blaj Voinescu au vorbit, pe scurt, despre duelul cu Oradea şi au menţionat ce îşi doresc cel mai mult de la ce va urma în campionatul intern. De asemenea, George a punctat faptul că echipa s-a închegat bine şi este gata de luptă.

„Vreau să invit fanii alături de noi, de echipă, pentru că avem mare nevoie de ei ca să putem învinge Oradea. A fost o pauză mare după Cupa României şi ne-am pregătit bine din punct de vedere fizic, tactic. Jucăm acasă, trebuie să ne prezentăm mai mult decât bine în faţa suporterilor noştri. O problemă pentru noi este faptul că Watson nu s-a recuperat încă, dar ceilalţi jucători sunt pregătiţi să dea totul în acest joc. Este nevoie de timp, campionatul e abia la început. De la meci la meci se vede progresul“, a declarat Vitaly Stepanovski.

O să fie un meci foarte greu, dar ne-am pregătit excelent de trei săptămâni pentru acest duel. O să fie care pe care, dar pot spune că avem o şansă bună la victorie, pentru că la Oradea nu va juca Tarolis. Jucăm acasă, deci trebuie să învingem. Este un avantaj pentru noi că s-au amânat primele două etape şi am avut şansa de a ne închega mai bine. Am avut pre-sezonul scurtat din diferite motive şi a contat extrem de mult această pregătire în plus pe care am avut-o. Jucătorii noi au făcut un progres bun şi pot spune că echipa chiar s-a închegat bine de tot. Contează că ne-am împrietenit toţi, că suntem ca o familie şi jucăm unul pentru celălalt“, a punctat Blaj Voinescu.

Citeşte şi: David Popovici, din nou în prim plan! Românul s-a ales cu patru medalii de aur de la Nyon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Procesiune cu făclii pe străzile din Târgu Jiu

Peste o mie de persoane au participat luni seară...

ȘTIRI GdS