16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Max Verstappen, CAMPIONUL! Olandezul, la al treilea titlu consecutiv

F1 / Max Verstappen, CAMPIONUL! Olandezul, la al treilea titlu consecutiv

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a cucerit al treilea său titlu consecutiv de campion mondial de Formula, sâmbătă, pe circuitul Lusail, după ce coechipierul său, mexicanul Sergio Perez, a abandonat în timpul cursei de sprint din cadrul Marelui Premiu al Qatarului.

Verstappen nu avea nevoie decât de trei puncte pentru a obţine titlul, iar mexicanul era singurul care mai putea întârzia încununarea sa. Perez a fost nevoit să abandonez după ce a fost acroşat de francezul Esteban Ocon (Alpine), în al 11-lea tur, astfel că nu mai conta ce clasare obţinea Verstappen, care era al treilea în acel moment.

Olandezul a stabilit în această stagiune şi recordul de victorii consecutive (zece), având şi două victorii în cele patru curse de sprint.

Cursa de sprint, care a avut 19 tururi, a fost câştigată de australianul Oscar Piastri (McLaren), urmat de Verstappen, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat britanicul Lando Norris (McLaren).

Verstappen este al cincilea pilot din Formula 1 care a cucerit trei titluri consecutive de campion mondial, după Juan Manuel Fangio (patru – 1954-1957), Michael Schumacher (cinci – 2000-2004), Sebastian Vettel (patru – 2010-2013) şi Lewis Hamilton (patru – 2017-2020). 

Citeşte şi: Handbal / Experienţa a făcut diferenţa! Odorheiu, ceva mai bună decât „U“ Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS