12 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUEFA ne-a sancţionat după „episodul“ cu Kosovo: o etapă suspendare + amendă!

UEFA ne-a sancţionat după „episodul“ cu Kosovo: o etapă suspendare + amendă!

UEFA a sancţionat Federaţia Română de Fotbal prin disputarea de către prima reprezentativă a unui meci pe teren propriu cu porţile închise ca urmare a incidentelor provocate de suporteri prin afişarea unui banner cu tentă politică la partida România – Kosovo, din preliminariile EURO 2024, informează FRF.

Conform UEFA, chiar dacă întâlnirea cu naţionala Andorrei se va disputa cu porţile închise, pe stadion vor avea însă acces gratuit copiii sub 14 ani.

„UEFA a decis: partida cu Andorra nu va fi deschisă publicului larg, dar copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit. Comisia de Disciplină a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie. UEFA a decis să amendeze Federaţia Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele uşilor închise”, se menţionează pe frf.ro.

Capetele de acuzare în cazul judecat de UEFA au fost: afişarea şi scandarea de mesaje politice; comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte pe teren şi blocarea zonelor de acces public.

„Astfel, în urma sancţiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfăşura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunţată în zilele viitoare„, se mai menţionează în comunicatul FRF.

Citeşte şi: Exclusiv / Paul Răducan, posesor de licența Pro, va sta, momentan, pe banca lui FCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS