15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Rezultate fantastice pentru SCMU Craiova! Cinci titluri naţionale şi alte patru medalii la CN

Box / Rezultate fantastice pentru SCMU Craiova! Cinci titluri naţionale şi alte patru medalii la CN

În perioada 4-9 septembrie, la Năvodari, a avut loc Campionatul Naţional feminin de box, una dintre cele mai importante din ţară şi la care au participat aproximativ 200 de sportivi de la toate cluburile din ţară. SCMU Craiova a fost prezent la competiţie cu un număr de nouă pugiliste, iar rezultatele obţinute sunt unele fantastice: cinci titluri de campioană naţională şi, implicit, cinci medalii de aur, o medalie de argint şi trei de bronz.

Astfel, sportivele pregătite de Ion Dragomir şi care au performat sunt Eugenia Anghel (aur, campioană naţională, cat. 48 kg), Ana Maria Rotaru (argint, vicecampioană naţională, cat. 70 kg) şi Andreea Giorgiana Bădoi (bronz la prima participare, cat. 60 kg).

De partea cealaltă, Dora Mustăţea are nu mai puţin de cinci medalii obţinute: Silvia Meltzer (aur, campioană naţională, 46 kg, junioară), Carla Broncea (aur, campioană naţională, cat. 60 kg, junioară), Alisa Buşe (aur, cat. 63 kg, junioară), Angelica Broncea (bronz, 63 kg senioare), Mădălina Nicolae (bronz, 54 kg senioare).

De asemenea, un rezultat foarte bun a obţinut şi Ion Joiţa, prin sportiva Emanuela Smarandache. Aceasta a devenit campioană naţională la cat. 70 kg şi astfel a câştigat medalia de aur mult râvnită.

Eugenia Anghel a triumfat pentru a 7-a oară consecutiv la CN

Eugenia Anghel a impresionat, din nou, la Campionatul Naţional şi a bifat cel de-al şaptelea titlu consecutiv. Aceasta nu a avut adversar în competiţia desfăşurată la Năvodari, iar antrenorul ei, Ion Dragomir, s-a arătat mai mult decât mândru de noua reuşită.

„Eugenia Anghel este, din nou, campioană naţională. Ea a trecut în finală de o sportivă de la Rapid, pe care o mai învinsese de trei ori în anii precedenţi. Acum se pregăteşte pentru Campionatul Balcanic, care va avea loc în perioada 24 septembrie – 4 octombrie, în Bulgaria. Eugenia este, la ora actuală, cea mai longevivă pugilistă din ţară după Steluţa Duţă, care s-a lăsat anul trecut. După ce a devenit campioană, Eugenia a fost chiar şi felicitată de către Steluţa Duţă, dar şi marii antrenori ai României. De asemenea, ea este chemată din nou la lotul naţional pentru a participa la Balcaniadă. La una dintre ultimele ediţii, în 2021, la Zagreb (Croaţia), Anghel a fost desemnată campioană balcanică. Este o sportivă talentată şi multe sportive din ţară se feresc să facă această categorie a ei, tocmai din cauza valorii pe care o are şi a tenacităţii din ring. Nu a fost deloc uşor să câştige toate aceste titluri şi pot spune că a triumfat tot de şapte ori şi la Cupa României.

Este o performanţă istorică pentru SCMU Craiova, pentru oraş, pentru boxul românesc. Sunt mândru de ea, a făcut cinste oraşului nostru şi, cu această ocazie, vreau să îi mulţumesc doamnei primar Olguţa Vasilescu pentru că a avut încredere în noi. Am fost şi la domnul director Cosman, i-am prezentat centura, medalia, diploma şi tricoul de campioni. Acesta a fost încântat, a felicitat-o sincer şi se mândreşte cu asemenea rezultate, cu o asemenea sportivă. Trebuie să mai menţionez faptul că anul precedent a participat la Mondialul din Turcia, iar în 2024 va fi un alt CM la care speră să participe şi, de ce nu, să urce pe una dintre treptele podiumului“, a declarat Ion Dragomir.

Dora Mustăţea să fie mândră: are trei campioane şi două medaliate cu bronz!

Rezultate extraordinare a obţinut şi Dora Mustăţea, alături de cele cinci eleve ale sale cu care a participat la Campionatul Naţional. Toate pugilistele pregătite de Dora au obţinut medalii, trei de aur şi două de bronz, iar reuşitele au adus chiar şi lacrimi de bucurie.

Silvia Meltzer (aur), Carla Broncea (aur), Alisa Buşe (aur), Angelica Broncea (bronz) şi Mădălina Nicolae (bronz) sunt pugilistele Dorei Mustăţea care au impresionat.

„Silvia Meltzer, după ce a luat medalie de bronz la Europene, a confirmat şi a ieşit campioană. Acum, ea este în grafic pentru Campionatul Mondial din octombrie. Sunt foarte mulţumită, mândră de fetele mele. Şi-au demonstrat valoarea, asta e cert şi mă bucur că am impresionat. Oarecum, eu mi-am fixat un obiectiv încă de acasă, să luăm cel puţin două medalii de aur. Acum, obiectivul a fost depăşit, iar fericirea pe care am simţit-o şi încă o simt nu poate fi tradusă prin cuvinte. Am parte de fete deosebite, cuminţi, care se dăruiesc şi care vor să performeze.

Am fost şi nu surprinsă de reuşitele fetelor. Am pornit cu o strategie de acasă şi am zis să merg mai mult la sigur. Se putea întâmpla o surpriză, normal, dar nu a fost aşa. A ieşit exact cum ne doream, cum am calculat. Fetele au fost foarte bucuroase, eu la fel, mi-au dat şi lacrimile chiar. Am fost şi la domnul director Cosman, ne-a felicitat pentru rezultate. Îi mulţumesc din suflet conducerii clubului pentru că este alături de noi de fiecare dată, pentru că, fără acest ajutor, nu am fi putut obţine astfel de rezultate“, a spus Dora Mustăţea.

Emanuela Smarandache l-a făcut fericit pe Ion Joiţa

Ion Joiţa are toate motivele de bucurie la finele Campionatului Naţional, pentru că singura lui sportivă prezentă la competiţie, Emanuela Smarandache, a şi avut un rezultat excelent. Aceasta a boxat la cat. 70 kg junioare şi a obţinut medalia de aur, devenind campioană naţională în 2023.

Contactat de GdS, antrenorul sportivei a avut doar cuvinte de laudă la adresa ei şi a mărturisit că ar fi „băgat mâna în foc“ pentru ea şi înainte de competiţie.

„A avut loc Campionatul Naţional, iar eu am avut-o în competiţie pe Emanuela Smarandache, una dintre cele mai promiţătoare sportive. Ea a câştigat Cupa României, a avut bronz la Europene, iar acum a ieşit şi campioană naţională. Ea a mers foarte bine, a câştigat meciurile înainte de limită. Pot spune că sunt extrem de bucuros pentru ea, pentru club, pentru boxul craiovean. Sper ca şi la Mondiale să facă o treabă excelentă, să obţină o medalie.

Au participat multe sportive din ţară. Toată lumea a venit aici pentru medalie, însă nu oricine o şi poate obţine. Trebuie multă muncă şi dorinţă, iar această fată a pus suflet în tot ceea ce a făcut. Mi-a plăcut extrem de mult că a înţeles tot ce i-am spus înainte de competiţie. A ascultat cu exactitate ce am antrenat. Mă aşteptam să obţină medalia de aur şi chiar mergeam la sigur, pentru că şi anul trecut a triumfat şi în Cupă, dar şi în Campionat. Acum a demonstrat încă o dată că este cea mai bună la categoria ei“, a explicat antrenorul Emanuelei, Ion Joiţa.

Citeşte şi: Lotul de canotaj, primit „regeşte“ la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS