10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCoco Gauff s-a întrecut pe sine și va juca cu trofeul pe masă la US Open! Sabalenka e în finală

Coco Gauff s-a întrecut pe sine și va juca cu trofeul pe masă la US Open! Sabalenka e în finală

Coco Gauff (19 ani) s-a calificat în premieră în finala US Open, ultimul turneu de Mare Slem al anului, după o victorie în două seturi, 6-4, 7-5, obţinută joi în faţa cehoaicei Karolina Muchova.

Gauff, numărul 6 mondial, este cea mai tânără reprezentantă a Statelor Unite calificată în finală la US Open, după Serena Williams care, în 1999, şi-a trecut în palmares primul dintre cele şase trofee cucerite la Flushing Meadows.

Ea a disputat anterior o finală de Grand Slam, la Roland Garros 2022 (pierdută în faţa polonezei Iga Swiatek), iar acum se va lupta pentru trofeul pus în joc la Flushing Meadows cu belarusa Arina Sabalenka, care a învins-o la rândul ei, cu 0-6, 7-6 (7/1), 7-6 (10/5), pe americanca Madison Keys. Belarusa a acces la rândul ei în premieră în finală la US Open, la capătul unui meci spectaculos cu Madison Keys (locul 17 WTA), înregistrând cu această ocazie a 50-a sa victorie de la debutul acestui sezon.

Sabalenka (25 ani), aflată în prezent pe locul 2 în clasamentul WTA, va urca în fotoliul de lider al acestei ierarhii începând de luni, când o va detrona pe Iga Swiatek.

Coco Gauff conduce cu 3-2 în întâlnirile directe cu Arina Sabalenka, însă reprezentanta Belarus a câştigat ultima lor confruntare, care a avut loc anul acesta, în sferturile de finală de la Indian Wells (6-4, 6-0).

Citește și: Jaqueline Cristian are gânduri mari la Bari! Românca e în sferturi şi luptă pentru trofeu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS