25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism | Alina Rotaru-Kottmann, bronz în proba de lungime la Mondiale

Atletism | Alina Rotaru-Kottmann, bronz în proba de lungime la Mondiale

Sportiva română Alina Rotaru-Kottmann a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta, cu 6,88 metri în finala desfăşurată duminică. Aceasta este cea mai mare performanţă din cariera sportivei legitimate la CSA Steaua, informează Agerpres.

Medalia de aur a fost câştigată de sârboaica Ivana Vuleta, cu 7,14 metri, cea mai bună performanţă mondială a anului. Argintul i-a revenit americancei Tara Davis-Woodhall, cu 6,91 metri.

Alina Rotaru-Kottmann a realizat deja baremul la lungime pentru JO de la Paris de anul viitor, la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, de luna aceasta.

Tot duminică, Andrea Miklos s-a calificat în semifinalele probei de 400 metri cu al 19-lea timp din serii, 51 sec 24/100. Semifinalele vor avea loc în această seară.

România participă cu 16 sportivi, nouă la feminin şi şapte la masculin, la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta (19-29 august), competiţie pentru care Federaţia Română de Atletism a stabilit ca obiectiv calificarea în trei finale.

Citeşte şi: Sărituri în apă | Medalie de bronz pentru România la CE de juniori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS