15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCampioana Ana Bogdan şi-a apărat titlul de la Iaşi Open după un 2-0 „sec“ cu Begu

Campioana Ana Bogdan şi-a apărat titlul de la Iaşi Open după un 2-0 „sec“ cu Begu

Ana Bogdan și-a adjudecat în această după-amiază trofeul turneului WTA 125 BCR Iași Open, după ce s-a impus în finală, în două seturi, în fața Irinei Begu, scor 2-6, 3-6, după o oră și 23 de minute de joc. A fost a doua oară când cele două sportive din România au stat față în față, primul meci direct având loc anul trecut, la Parma, unde Bogdan a câștigat tot în două seturi, scor 6-2, 7-6 (6).

Bogdan, mult mai bună în finală

În primul set al finalei de la Iaşi Open, Ana Bogdan a câştigat peste 75% din punctele puse în joc şi a dominat-o total pe Irina. Partida a debutat cu trei break-uri şi cu un serviciu slab din partea ambelor finaliste. La 3-1 pentru Bogdan s-a produs ruptura totală în set, pentru că Irina şi-a continuat jocul modest cu serviciul şi nu a dat deloc semne de revenire. Sportiva din Sinaia a profitat de fiecare minge, a jucat cu mult calm şi s-a văzut la un singur game distanţă de câştigarea primului set, scor 5-2. A urmat o servă solidă, iar tabela s-a modificat instant în dreptul Anei Bogdan.

Contrar cursului jocului de până în acel moment, cele două sportive au servit excelent în startul actului al doilea şi au ajuns la 2-2 fără nicio problemă. Din acel moment totul s-a încheiat pentru Irina Begu, pentru că au reapărut greşelile neforţate pe propriul serviciu, iar Ana a profitat din plin. S-a făcut 3-2 pentru Bogdan, Begu a replicat agresiv şi a restabilit egalitatea, dar nu a mai luat nimic până la ultimul punct. La final, tabela a indicat 6-2, 6-3 pentru Ana Bogdan, care a triumfat pentru al treilea an consecutiv la BCR Iaşi Open.

Grație titlului apărat, Bogdan urcă 10 locuri, până pe poziția 39, în ierarhia mondială. La polul opus, Irina Begu, care a pierdut puncte importante din cauza deciziei de a nu participa la turneul WTA 250 de la Palermo, unde era campioană en-titre, va coborî până pe locul 40.

Pentru succesul din cadrul turneului WTA 125 BCR Iași Open, Ana Bogdan a încasat un cec cu puțin peste 13.000 de euro, în timp ce Irinei Begu i-au revenit aproximativ 7.000 de euro.

Bara şi Niculescu au ratat la „mustaţă“ titlul la dublu

România a ratat șansa de a avea câștigătoare autohtone şi în proba de dublu a competiției WTA 125k de la Iași. Monica Niculescu (35 de ani) și Irina Bara (28 de ani) au cedat în ultimul act al competiției de dublu derulate în cadrul evenimentului din Moldova. Cele două jucătoare din țara noastră au fost învinse, scor 6-4, 6-4, de slovenele Veronika Erjavec (23 de ani) și Dalila Jakupovic (32 de ani). 

Este, din nefericire, al doilea eșec pe care Monica Niculescu și Irina Bara îl suferă în fața unei echipe din Slovenia, în acest an. Niculescu și Bara au jucat meciul decisiv al barajului cedat de România, la Koper, unde au fost întrecute de Kaja Juvan și Tamara Zidansek, 6-4, 2-6, 4-6. 

Bara şi Niculescu s-au ales cu un cec de 3.740 de euro şi 95 de puncte WTA la dublu.

Câştigătoarele au fost recompensate cu 5.220 de euro şi 160 de puncte WTA la dublu.

Citeşte şi: Alexandra Cadanţu a mers până în semifinale la Olomouc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS