15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Craioveanul Constantin Deaconescu este noul campion naţional U18

Atletism / Craioveanul Constantin Deaconescu este noul campion naţional U18

Campionatul Naţional de atletism U18 s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 1-2 iulie, iar mulţi sportivi au fost prezenţi cu gândul la performanţă şi, bineînţeles, la titlu. Clubul CSU Craiova nu a făcut doar act de prezenţă la această competiţie prin sportivul Constantin Deaconescu, ci a dat marea lovitură: a obţinut o medalie de aur şi una de bronz!

Mai exact, Constantin a devenit campion naţional U18, în proba de 5.000 m, la chiar prima sa participare. De asemenea, sportivul craiovean s-a ales şi cu o medalie de bronz la 3.000 m, o altă reuşită spectaculoasă. Intervievat de GdS, atletul care a reprezentat CSU Craiova la CN, a menţionat că nu se aştepta să triumfe în proba de 5.000 m şi a punctat faptul că, odată cu aceste medalii, încrederea lui a crescut considerabil.

„Pot spune sincer că nu mă aşteptam la o medalie de aur, să devin campion naţional. Îmi doream să-mi îmbunătăţesc timpul, dar iată că am dat lovitura. Sunt medalii foarte importante pentru mine. Mi-a crescut şi moralul, încrederea în propriile forţe şi pentru următoarele competiţii. Sper să pot participa la Balcaniadă să obţin un timp cât mai bun. A fost prima competiţie pentru mine, am avut adversari destul de buni şi mă aşteptam să trag tare pentru a performa. Majoritatea fac de mai mulţi ani atletism şi nu mă aşteptam să ajung la acest nivel într-un timp atât de scurt. A fost o bucurie enormă în momentul în care am realizat că am încheiat primul şi sunt campion. Nu m-aş fi gândit că voi fi aici. Se pare că prin muncă şi perseverenţă se poate obţine orice“, a declarat noul campion naţional U18, Constantin Deaconescu.

Brânduşoiu: „După mult timp avem un alergător talentat!

Profesorul Cătălin Brânduşoiu, cel care a fost alături de Constantin la Campionatul Naţional de la Bucureşti, a vorbit în exclusivitate pentru GdS despre rezultatele fantastice pe care tânărul sportiv le-a obţinut. Acesta s-a arătat încântat de reuşitele atletului şi consideră că a venit timpul ca oraşul Craiova să ofere un alergător de semifond şi fond pe măsura aşteptărilor.

„Sunt două rezultate excelente obţinute de sportivul Constantin Deaconescu. La 5.000 m a luat locul 1 şi a devenit campion naţional, iar la 3.000 m s-a clasat pe trei şi a obţinut, implicit, medalia de bronz. Rezultatele sunt notabile având în vedere că, după mult timp, avem un alergător de semifond spre fond foarte talentat. Este un sportiv şi un elev excelent. Învaţă la Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu, este un elev bursier, premiant. Se pare că sportul craiovean are un mare câştig.

Primul titlu de campion naţional

De asemenea, săptămâna precedentă, la CN U20, Constantin a luat o medalie de argint în proba de 5.000 m, deşi este mai mic cu doi ani decât cei de acolo. Per total, sunt rezultate foarte bune pentru sportul şi atletismul craiovean. Să fiu sincer, am un sportiv care îşi doreşte mult să progreseze. Am venit la Bucureşti să luăm o medalie, nu credeam că va fi chiar cea de aur şi să devenim campioni naţionali. Uite că s-a reuşit ca Deaconescu să fie cel mai bun, iar acum pot spune că suntem foarte fericiţi. Este primul titlu de campion naţional la atletism pentru el. A mai făcut şi Orientare, unde este campion pe ţară şi este şi prezent în lotul României. De şase luni a decis să ia drumul atletismului de performanţă. Noi ne dorim să prindă lotul naţional, să meargă la Balcanice şi, uşor-uşor, să-şi îmbunătăţească rezultatele sportive. Speranţele sunt mari că poate deveni un atlet de calibru“, a declarat profesorul Cătălin Brânduşoiu.

Citeşte şi: F1 / Cursa de sprint a Austriei, câştigată de Verstappen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS