13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / LPS Craiova, cinci medalii şi locul I în clasamentul pe medalii la CN Şcolar

Judo / LPS Craiova, cinci medalii şi locul I în clasamentul pe medalii la CN Şcolar

În perioada 9-11 iunie, la Oneşti, s-a desfăşurat Campionatul Naţional Şcolar la judo, un concurs organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Clubul LPS Craiova a fost prezent aşa cum era de aşteptat la competiţie şi a trimis la luptă 9 sportivi, care au obţinut medalii care mai de care mai strălucitoare.

Toţi judokanii pregătiţi de Mihai Voinea au dublă legitimare (CSU Craiova/LPS Petrache Trişcu), dar au participat de această dată pentru LPS Craiova. Per total, la Campionatul Naţional Şcolar au fost însumate cinci medalii, dintre care trei de aur (Alexia Ușurelu 70 kg, Lorena Manda 48 kg, Darius Florescu 55 kg) şi două de bronz (Marica Frâncu 48 kg, Roberta Medelet 40 kg). De asemenea, Lucia Grama 44 kg, Ana Dică 48 kg, Ilona Bercea +70 kg şi Denis Bogdan 60 kg s-au clasat pe locul al 5-lea.

Evidenţiem şi faptul că, în clasamentul pe medalii, LPS Craiova a încheiat pe primul loc şi a câştigat Cupa.

Mihai Voinea: „Medaliile de aur au înclinat balanţa în favoarea noastră“

Dacă anul precedent LPS Craiova s-a clasat pe poziţia a treia în clasamentul pe medalii, de această dată Cupa le-a revenit sportivilor pregătiţi de Mihai Voinea. Antrenorul acestora a menţionat că se bucură de medaliile de aur şi de faptul că se vede un progres de la competiţie la alta.

„Anul trecut am ieşit pe locul al treilea în clasamentul pe medalii. Am avut nouă medalii, dintre care două de aur, argint şi bronz. De această dată am obţinut trei medalii de aur, care sunt extrem de importante. Le-am spus de la început copiilor că trebuie şi vreau să luăm locul întâi şi Cupa, iar ei au înţeles mesajul. Practic am fost cea mai bună echipă în clasamentul final. Medaliile de aur contează foarte mult şi se punctează. Ele au înclinat balanţa în favoarea noastră, în lupta pentru locul 1 pe echipe.

Sunt mulţumit nu doar de rezultate, ci şi de majoritatea evoluţiilor elevilor mei. Categoric unii puteau mai mult, dar mergem înainte şi sperăm să progresăm. Mă bucură faptul că cei medaliaţi vor participa şi la anul la cadeţi, la această competiţie, nu a fost ultima dată când concurează aici. Teoretic ar trebui să ne clasăm tot sus, pe podium, dar mai este până atunci“, a declarat Mihai Voinea, pentru GdS.

Lorena Manda va concura pentru România

Perioada următoare va fi plină pentru sportivii craioveni. Dacă la finele săptămânii va avea loc Balcaniada U13, peste două săptămâni Lorena Manda va reprezenta România la Europenele din Portugalia.

„Pentru noi va urma în această săptămână Balcaniada U13, unde am două sportive, Bianca Bîrsan (LPS Craiova) şi Daria Bercea (CSU Craiova). Obiectivul este cel puţin o medalie. Apoi, peste două săptămâni, vor fi Campionatele Europene. Am lăsat-o la Izvorani, în pregătire, pe Lorena Manda. Am sacrificat-o, nu am luat-o la Balcaniadă, iar acum se pregăteşte pentru aceste Europene din Portugalia. România va participa şi la echipe, dar şi la individual, iar Lorena va concura la 48 kg în echipa României“, a adăugat Mihai Voinea.

Citeşte şi: Tenis de masă / Romanescu, cu gândul la aur la Jocurile Europene: „Suntem îndreptăţiţi să credem“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS