11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisZverev şi Ruud se duelează pentru un loc în finala Roland Garros

Zverev şi Ruud se duelează pentru un loc în finala Roland Garros

Tenismanul german Alexander Zverev s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Slem de la Roland Garros, dotat cu premii totale de 49,6 milioane de euro Acesta a reuşit să-l învingă în patru seturi, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4, pe argentinianul Tomas Etcheverry (locul 49 ATP), într-o partidă disputată miercuri. Germanul a obţinut a cincea sa victorie consecutivă la un turneu, pentru prima oară de la revenirea în competiţie, la începutul acestui an.

În penultimul act de la Roland Garros, fază pe care o atinge pentru al treilea an la rând, Alexander Zverev îl va avea ca adversar pe norvegianul Casper Ruud. În cazul unui succes, neamţul va accede în prima sa finală de Grand Slam după cea de la US Open 2020.

Casper Ruud, numărul patru mondial şi finalist anul trecut la Paris, a trecut la rândul său în sferturile de finală, cu 6-1, 6-2, 3-6, 6-3, de danezul Holger Rune. Norvegianul va disputa, la 24 de ani, a treia semifinală de Mare Slem din cariera sa. El le-a câştigat pe primele două, la Roland Garros şi US Open, ambele în 2022, dar s-a înclinat apoi de fiecare dată în finală, în faţa spaniolului Rafael Nadal, la Paris, şi a compatriotului acestuia Carlos Alcaraz, la New York.

În cealaltă semifinală a actualei ediţii competiţiei din capitala Franţei se vor afla faţă în faţă Carlos Alcaraz, actualul număr unu mondial, şi sârbul Novak Djokovic.

Marele absent al turneului parizian este Rafael Nadal, deţinătorul recordului de trofee la Roland Garros (14), care a efectuat recent o artroscopie la şoldul stâng şi va fi indisponibil pentru restul sezonului.

Citeşte şi: Sabalenka dă peste Muchova în prima semifinală de pe tabloul feminin de la Paris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS