24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, locul 1 la Campionatul Mondial FCI de Salvare

România, locul 1 la Campionatul Mondial FCI de Salvare

Centrul Național de Educare Canină a organizat la Craiova cel mai mare eveniment mondial chinologic de salvare al Federației Chinologice Internaționale (FCI). Acesta a avut loc în perioada 1-4 iunie 2023, iar printre participanţi s-au numărat nu mai puţin de 19 echipe, cu 86 câini, din 11 ţări precum Austria, Belgia, Estonia, Franța, Italia, Japonia, România, Slovenia, Ucraina, Olanda.

La finele competiţiei, România a devenit campioană mondială la secţiunea universal, practic cea mai importantă din concurs. Menţionăm, de asemenea, că România este şi triplă vicecampioană mondială, iar acum doi ani a devenit campioană mondială la specialitatea de urmă.

Căpitanul echipei a fost Radu Marin, în timp ce membrii echipei naţionale au fost: Carmen Popescu (cu labradorul Oscar), Andra Beţiu (cu ciobănescul german Arty), Ion Mădălin (cu ciobănescul german Kika) şi Marinel Mile (cu ciobănescul german Aron).

„Fiecare câine a participat la specialitatea pentru care a fost antrenat. Sunt câini de urmă, câini de căutare în dărâmături, precum şi câini de căutare de persoane dispărute. Mai este şi cea de-a patra secţiune, cea universală, în care o echipă, formată din trei oameni şi trei câini, plus căpitanul de echipă trebuie să parcurgă toate specialităţile. România a reuşit acest lucru, să treacă cu brio de toate examenele în toate specialităţile şi astfel s-a obţinut titlul mondial pe echipe la secţiunea universal“, a spus pentru GdS Liviu Ionescu, selecţionerul echipei naţionale şi antrenorul echipei din Craiova.

Craiova este primul oraș din lume care a organizat cinci Campionate Mondiale de Salvare (2009, 2016, 2021, 2022, 2023).

Citeşte şi: Verstappen domină F1! La Barcelona a obţinut a 40-a victorie din carieră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS