8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCanotaj / Ionela Cozmiuc şi echipajul de patru rame feminin au luat aurul European

Canotaj / Ionela Cozmiuc şi echipajul de patru rame feminin au luat aurul European

Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur, duminică, în proba de schif simplu categorie uşoară din cadrul Campionatelor Europene de canotaj de la Bled (Slovenia). De asemenea, o altă reuşită fantastică a venit din partea echipajului de patru rame feminin, care sâmbătă a triumfat şi a luat, de asemenea, medaliile de aur.

Cozmiuc, care se afla pe locul al treilea după 500 de metri, a recuperat formidabil şi s-a impus cu timpul de 07 min 32 sec 43/100, devansând-o cu mai bine de două secunde pe grecoaica Evangelia Anastasiadou (07:35.14). Podiumul a fost completat de Kristyna Neuhortova (Cehia), în 07 min 40 sec 29/100.

Tot duminică, echipajul compus din Florin Arteni şi Ciprian Tudosă a câştigat Finala B a probei de dublu vâsle masculin şi s-a clasat astfel pe poziţia a 7-a în clasamentul general.

„Patru rame feminine de aur“

Cu o zi înainte de această victorie superbă a Ionelei Cozmic, România a avut un alt motiv de bucurie. Echipajul feminin de patru rame al României, compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a cucerit medaliile de aur în Slovenia.

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 22 sec 69/100, fiind urmate în clasamentul final de Marea Britanie, 06 min 23 sec 72/100, şi Olanda, 06 min 27 sec 10/100.

România a calificat nouă echipaje în finalele A de la Bled, ultimul care a obţinut prezenţa în finală fiind cel de dublu rame masculin, compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, după locul al doilea reuşit în semifinala de sâmbătă.

În semifinala A/B2 a probei de dublu vâsle masculin, echipajul compus din Florin Arteni şi Ciprian Tudosă a încheiat cursa pe locul 4 şi va concura în Finala B.

Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Ioana-Mădălina Moroşan, Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă şi Patricia Cireş, s-a clasat pe primul loc în Finala B de sâmbătă şi a ocupat astfel poziţia 7 în clasamentul general.

Băieţii de la 8+1 trebuie să se mulţumească cu argintul

Tot sâmbătă, România a mai obţinut o medalie, doar că de această dată este vorba despre argint. România, în componenţa Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, a luat locul al doilea în proba masculină de 8+1.

Tricolorii au fost cronometraţi cu timpul de 05 min 28 sec 14/100, într-o finală foarte strânsă, fiind devansaţi de Marea Britanie cu doar cinci sutimi (05:28.09). Podiumul a fost completat de Olanda, cu timpul de 05 min 28 sec 61/100.

În cealaltă finală de sâmbătă, la patru vâsle masculin, România (Mihai Chiruţă, Constantin Adam, Ioan Prundeanu, Marian Enache) s-a clasat pe locul 5 (05:47.48).

România participă cu 11 echipaje la Europenele din Slovenia.

Reamintim că România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Citeşte şi: Handbal / SCMU Craiova încheie anul pe terenul retrogradatei Slatina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS