21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Lorena Manda şi Alexia Uşurelu (CSU Craiova) s-au întors cu medalii de la CN U23

Judo / Lorena Manda şi Alexia Uşurelu (CSU Craiova) s-au întors cu medalii de la CN U23

În perioada 12-13 mai, la Drobeta Turnu Severin a avut loc Campionatul Naţional Individual U23 de judo, una dintre competiţiile importante destinate tinerilor judoka din ţară. Clubul CSU Craiova a fost şi el prezent cu 10 sportivi, care au încercat să performeze şi să obţină un rezultat bun. Sub îndrumarea lui Mihai Voinea, sportivii olteni s-au descurcat destul de bine, iar la final s-au ales cu două medalii.

Lorena Manda (cat. -48 kg) a obţinut medalia de argint, în timp ce Alexia Uşurelu (cat. -78 kg) a luat bronzul. De asemenea, judoka Daria Gheorghe s-a clasat pe poziţia a 5-a la cat. 48 kg.

Program plin, să „curgă“ medaliile

Contactat de GdS, Antrenorul sportivilor craioveni, Mihai Voinea, a menţionat că se bucură de medaliile obţinute, în special de cea de argint adjudecată de Lorena Manda. Acesta ne-a spus şi care va fi programul din perioada următoare pentru sportivii săi.

„Lorena a luat medalie cam peste tot pe unde a concurat, la seniori, juniori, tineret, peste tot, iar în perioada următoare va pleca în Polonia, la Bielsko-Biala, la o Cupă Europeană U18. Este o fată de perspectivă, muncitoare, bună şi la carte şi cu siguranţă va avea multe de spus în lumea judo-ului. Sunt mulţumit de aceste două medalii obţinute. Lorena a bătut o sportivă mult mai mare decât ea, medaliată la cupele europene. A ajuns, apoi, în finală, unde a cedat în faţa unei campioane europene şi nici nu a pierdut din picioare, ci la sol.

Vom avea o perioadă agitată. Lorena Manda va pleca, după cum am spus, la Cupa Europeană din Polonia. Vineri voi merge şi eu la o finală pe ţară U15 la Arad cu 13-14 copii. În fiecare weekend va fi câte un concurs. Va urma o Balcaniadă pentru copii în Muntenergu, unde va participa de la noi cel puţin o fată. Apoi vine Cupa României de seniori la Satu Mare, unde mă duc cu vreo 10 sportivi. Pe 2 iunie va fi un turneu internaţional de cadeţi şi juniori la Bucureşti, iar pe 9 Finala CN Şcolar la Bacău. Perioada este plină, dar sperăm să ne prezentăm la un nivel excelent şi să performăm“, a declarat Mihai Voinea, pentru GdS.

Obiectiv pentru Bielsko-Biala: o medalie!

Lorena Manda va avea în faţă o competiţie complicată la Bielsko-Biala, în special pentru că este una la nivel european. Chiar şi în aceste condiţii, antrenorul ei i-a setat un obiectiv, şi anume clasarea pe podium şi, implicit, obţinerea unei medalii.

„Pentru moment ne gândim la Lorena şi la ce va reuşi în Polonia. Avem ca obiectiv clasarea pe podium, asta este clar şi ne dorim să reuşească. Chiar dacă e în ultimul an de cadete, aşteptările sunt mari. Şi-a păstrat constanţa în evoluţii de la competiţie la competiţie. Anul acesta a confirmat şi avem încredere mare în ea. Toate competiţiile care vor urma sunt la fel de importante, pentru că sportivii trebuie să-şi ridice nivelul şi să demonstreze că munca pe care am depus-o împreună dă roade.

În Muntenegru, la Balcaniadă, nu sunt sigur că voi putea merge. Depinde foarte mult şi de altă competiţie, pentru că în acelaşi timp mai e una şi nu am cum să mă împart. Dacă reuşesc să trimit un coleg de al meu în partea cealaltă, atunci voi putea pleca şi eu în Muntenegru. Să obţinem o medalie la Balcaniadă nu ar fi o surpriză mare. Copiii sunt pregătiţi, am demonstrat întotdeauna, au fost pe podium şi, până la urmă, de asta ne pregătim. România este o ţară puternică pe sport în general, inclusiv pe judo şi asta spune mult. Clar că vor fi în competiţie şi alte naţiuni puternice, precum Turcia, Serbia, Grecia. Noi vom încerca să facem tot posibilul pentru a performa. Nu suntem nici noi de dat la o parte“, a încheiat antrenorul de la CSU Craiova.

Citeşte şi: Nicholas Ionel a pierdut la mare luptă duelul cu Mensik pentru sferturile de la Tunis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS