8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport40 de medalii pentru Centura Neagră Craiova la Finala Campionatului de Karate

40 de medalii pentru Centura Neagră Craiova la Finala Campionatului de Karate

În perioada 05-07 mai 2023 a avut loc la Brăila Finala Campionatului de Karate Tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori. La startul acestei competiţii s-au aliniat 30 de cluburi, în total 200 de sportivi. Clubul Centura Neagră Craiova a avut un efectiv de 19 competitori.

Rezultatele finale ale clubului pregătit de Oana Gîrleşteanu cuprind 14 medalii de aur, 9 de argint şi 17 de bronz. Prestaţiile sportivilor, precum şi medaliile obţinute sunt excelente, fapt pe care l-a evidenţiat şi antrenoarea de la Centura Neagră Craiova. Totuşi, aceasta a ţinut să precizeze că va fi nevoie de multă muncă pentru a obţine toate rezultatele dorite.

„La finele acestei finale mă declar mulţumită de rezultatele obţinute. Consider că au fost unele scăpări care au condus la un alt rezultat decât cel scontat. Până la urmă, competiţia în general presupune şi asemenea aspecte. În astfel de situaţii, aleg să mă întorc în sală şi să muncim şi mai mult pentru a atinge obiectivul“, a punctat Oana Gîrleşteanu.

Campionatul European, principala ţintă

Campionatul European va avea loc în Portugalia, în toamna acestui an, iar criteriile de selecţie sunt extrem de stricte şi de complexe. Oana Gîrleşteanu a ţinut să specifice fiecare detaliu legat de această posibilă calificare şi ce au de făcut elevii săi pentru a fi în „capul listei“.

„Această competiţie a avut ca miză selectarea lotului la probele individuale pentru Campionatul European de Karate Tradiţional, ce va avea loc în Portugalia, în toamnă. Va fi selectat sportivul clasat pe prima treaptă a podiumului. Criteriile de selecţie pentru lotul de sportivi care va reprezenta România la acest campionat sunt foarte stricte. La probele individuale vor participa doi sportivi, capii de serie de la finala de la Brăila şi de la Iaşi. La probele de echipe se va merge doar cu o echipă, cea clasată, binenţeles, pe prima poziţie a podiumului. Nu s-a hotărât dacă se va ţine cont de finala care tocmai s-a încheiat sau cea care urmează. Astfel că cei care doresc să participe la Europene trebuie să se claseze pe prima poziţie a podimului la probele de individuale şi la cele de echipă.

Clubul nostru are deja sportivi calificaţi la Campionatul European. Este vorba despre cei clasaţi pe prima poziţie la probele individuale. Selecţia acestora este sigură. Apoi pot fi selectaţi cei clasaţi pe primul loc la probele de echipă. Cum nu se ştie de la ce competiţie se va lua această unică echipă, obiectivul nostru pentru toamnă este să menţinem locul 1 la echipele care deja s-au clasat pe această poziţie la competiţia de la Brăila“, a adăugat antrenoarea sportivilor de la Centura Neagră Craiova.

Rezultate:

CADEŢI 14-15 ani
Laura Petreanu: medalie de aur – kata echipe feminin cadeţi; medalie de bronz – kata individual feminin cadeţi.
Anastasia Moraru: medalie de aur – kata individual feminin cadeţi, medalie de aur -kata echipe feminin cadeţi; medalie de bronz – kumite individual feminin cadeţi.
Rebeca Epure: medalie de aur – kata echipe feminin cadeţi; medalie de argint – kata individual feminin cadeţi, medalie de argint – enbu mixt cadeţi.
Eduard Cretu: medalie de aur – enbu masculin cadeti;
Vlad Sanda: medalie de aur – kata individual masculin cadeti, medalie de aur – kata echipe masculin cadeţi, medalie de aur – enbu masculin cadeţi, medalie de argint -enbu mixt cadeţi.
Andrei Dragu: medalie de aur – kata echipe masculin cadeţi.
David Staicu: medalie de aur – kata echipe masculin cadeţi.
David Vlad: medalie de bronz – kata echipe masculin cadeţi.
Leonard Cîrstea: medalie de bronz – kata echipe masculin cadeţi.
Alexandru Ungureanu: medalie de bronz – kata echipe masculin cadeţi;

JUNIORI 16-17 ani
Bianca Georgescu
: medalie de aur – kata echipe feminin tineret; medalie de argint – kata individual feminin juniori; medalie de argint fuku go feminin juniori; medalie de bronz – kumite individual feminin juniori.
Deya Gârbea: medalie de aur – kata echipe feminin tineret; medalie de bronz – kumite individual feminin juniori.
Alexandru Călinescu: medalie de bronz – kumite echipe masculin juniori.
Alexandru Rădulescu: medalie de bronz – kumite echipe masculin juniori.
Luis Bosa: medalie de bronz – kumite echipe masculin juniori.

TINERET 18-20 ani
Ana Ristoiu
: medalie de aur – kata echipe feminin tineret; medalie de bronz – kata individual feminin tineret.
Eduard Alexandru: medalie de bronz – kumite individual masculin tineret; medalie de argint kumite echipe masculin seniori; medalie de bronz – kata echipe masculin seniori.

SENIORI 21+ ani
Damian Cobîrlãu
: medalie de argint – kogo kumite masculin seniori; medalie de argint – kumite echipe masculin seniori. medalie de bronz: kata echipe masculin seniori, medalie de bronz – enbu masculin seniori.
Răzvan Prenciu: medalie de aur – kogo kumite masculin seniori, medalie de argint – kumite echipe masculin seniori; medalie de bronz – kata echipe masculin seniori, medalie de bronz – enbu masculin seniori.

Citeşte şi: Ana Bogdan: „A fost dificil să diger înfrângerea cu Garcia, dar am încredere în mine“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS