26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGest superb al lui David Popovici! Campionul transformă aurul mondial în simbol al speranței

Gest superb al lui David Popovici! Campionul transformă aurul mondial în simbol al speranței

Multiplul campion european și mondial la natație, David Popovici, a donat copiilor bolnavi de cancer medalia de aur obținută la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin. Gestul vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer, demarat de o clinică medicală prin care pacienții diagnosticați cu afecțiuni oncologice, cu vârste între 0 și 18 ani, pot beneficia de testare genetică gratuită.

„Cel mai important este campionatul vieţii“

David Popovici transformă astfel aurul excelenței în simbol al speranței în lupta copiilor împotriva cancerului. 

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, a declarat David Popovici, pentru Studio Diud.

Medalia donată a fost topită și este în curs de a lua forma a peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul.

Citeşte şi: Fizic a rezistat doar un set! Irina Begu a părăsit cu capul sus turneul de la Madrid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS