22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / CSU Craiova câştigă tot! Mihalcea, Boicea şi Cazacu au impresionat la Cupa României

Lupte / CSU Craiova câştigă tot! Mihalcea, Boicea şi Cazacu au impresionat la Cupa României

După triumful fantastic al Alexandrei Anghel de la Europene, acolo unde a obţinut mult râvnita medalie de aur, a venit şi timpul luptătorilor de la CSU Craiova să impresioneze. În perioada 20-23 aprilie, la Buziaş, sportivii pregătiţi de Aurel Cimpoeru au obţinut aproape maximul posibil, şi anume două medalii de aur şi una de argint la Cupa României U17.

Florin Mihalcea şi David Boicea au câştigat medaliile de aur la categoriile 55 kg, respectiv 65 kg, fiind cei mai buni luptători din competiţie. De partea cealaltă, Cazacu Luca a fost al doilea la cat 80 kg şi a obţinut argintul. Toţi cei trei luptători sunt elevi la Lps Petrache Triscu Craiova.

Alături de băieţi, dar cu gândul şi la Alexandra Anghel

Rezultatele finale au fost extrem de bune, ceea ce a remarcat şi antrenorul celor trei luptători craioveni, Aurel Cimpoeru. Acesta a vorbit cu Gds despre reuşitele lui Mihalcea, Boicea şi Cazacu, a mărturisit că este mândru de toate cele întâmplate în ultima vreme la clubul din Bănie, dar a şi menţionat că gândul său a fost în mare măsură şi la Alexandra Anghel, cea care a concurat la Europenele din Croaţia.

„Cupa României U17 s-a desfăşurat în perioada 20-23 aprilie, la Buziaş, în aceeaşi perioadă în care s-au desfăşurat şi Europenele de la Zagreb. Mi-aş fi dorit să fiu la Zagreb, alături de Alexandra, dar aşa au fost lucrurile organizate şi a trebuit să rămân aici, cu cei trei sportivi care au muncit ani buni ca să ajungă la acest nivel. Este vorba despre Mihalcea, Boicea şi Cazacu, cei care şi-au dorit să triumfe în Cupa României. Există criteriu de selecţie aici pentru Campionatul Balcanic, cel European, dar şi pentru calificările la CN. Per total, reuşitele lor au fost extraordinare şi mă bucur că în Craiova avem sportivi valoroşi“, a spus Aurel Cimpoeru, pentru GdS.

Cimpoeru: „Sunt foarte mulţumit de rezultate şi de munca depusă“

Aurel Cimpoeru a povestit, pe îndelete, cum a decurs competiţia pentru cei trei luptători craioveni şi a recunoscut că se aştepta la un număr de trei medalii la Cupa României.

„A fost o comportare bună pentru toţi trei, chiar dacă Luca a luat argintul. A făcut o treabă bună, după o pauză cu ceva probleme, în care nu s-a pregătit la nivelul dorit. Acum a revenit şi sunt mulţumit că poate creşte de aici înainte. De partea cealaltă, Mihalcea şi Boicea şi-au confirmat valoarea. Au câştigat meciurile fără prea mari emoţii, deci sunt foarte mulţumit de rezultate şi de munca depusă. Mă aşteptam la medaliile de aur, pentru că Boicea a câştigat toate meciurile la superioritate tehnică, deci diferenţa de 10 puncte între el şi toţi adversarii lui a spus totul. În ochii celor de la Federaţie a fost bine văzut. Toţi au apreciat rezultatele sportivului nostru şi ne-au transmis felicitările lor. Mă aşteptam şi la Mihalcea să confirme, pentru că vine în urma CN Şcolar, acolo unde şi-a depăşit toţi adversarii.

Pregătire pentru Campionatul Balcanic

Trebuie să recunosc că m-am gândit la o medalie şi la Cazacu Luca, dar s-a autodepăşit la această competiţie. A trecut de toţi adversarii săi de până în finală prin superioritate tehnică. În ultimul act a pierdut strâns împotriva reprezentantului de la Tg. Mureş, cel care la U15 a fost la 5-lea la Europene. Am speranţe că, dacă va fi ferit de probleme, Craiova va câştiga un alt sportiv valoros. În perioada următoare vom avea Campionatul Balcanic din Grecia, pe 5-7 mai. Până atunci, Mihalcea şi Boicea se vor afla într-un stagiu de pregătire cu mai multe ţări la Tg. Mureş, care se pregătesc pentru Balcaniadă“, a încheiat antrenorul sportivilor de la CSU Craiova.

Citeşte şi: Irina Bara nu a dus la capăt finala de la Koper! Românca a abandonat în decisiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS