13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVictor Cornea va lupta în sferturile probei de dublu de la Estoril

Victor Cornea va lupta în sferturile probei de dublu de la Estoril

Victor Vlad Cornea şi moldoveanul Radu Albot s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP 250 de la Estoril (Portugalia) Cei doi s-au impus cu scorul de 7-5, 4-6, 10-7 în faţa perechii Nicolas Barrientos (Columbia)/Ariel Behar (Uruguay).

Cornea şi Albot au obţinut victoria după o oră şi 36 de minute, deşi au avut mai puţine puncte la total, 62 faţă de 69.

Cei doi şi-au asigurat un cec de 5.220 de euro şi 45 de puncte ATP la dublu, notează Agerpres.

Pentru Cornea, care tocmai a intrat în top 100 mondial la dublu (locul 95), a fost prima victorie în circuitul ATP, după ce pierduse precedentele partide, în 2016 la Bucureşti şi în 2018 la Munchen.

În sferturi la Estoril, Victor Cornea şi partenerul său vor înfrunta câştigătorii meciului care îi opune pe belgienii Sander Gille/Joran Vliegen, favoriţii numărul patru, şi cuplul Pedro Cachin (Argentina)/Bernabe Zapata Miralles (Spania).

Reamintim că Victor Cornea a câştigat proba de dublu a turneului challenger de la Sanremo (Italia). Alături de Franko Skugor, românul a obţinut un premiu în valoare de 8.420 de euro, precum şi 125 de puncte ATP la dublu.

Victor Cornea a făcut un salt de 18 locuri în clasamentul live mondial de dublu, până pe 95, fiind în premieră în top 100.

Citeşte şi: Rafael Nadal nu participă La Monte Carlo, dar se pregăteşte de Roland Garros

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS