14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastică / Tânăra Alexia Vănoagă, medaliată cu argint la CM din Antalya

Gimnastică / Tânăra Alexia Vănoagă, medaliată cu argint la CM din Antalya

Tânăra gimnastă Alexia Vănoagă a câştigat medalia de argint în finala de la bârnă, duminică, la CM de gimnastică artistică pentru juniori de la Antalya.

Vănoagă, intrată în finală cu a patra notă din calificări (12,866), a luat argintul cu 12,833. Medalia de aur a fost câştigată de chinezoaica Hanyue Yu, cu 13,133, în timp ce Cristella Brunetti-Burns (Canada) a luat bronzul, cu 12,600.

Aceasta este singura medalie obţinută de România la Mondialele de juniori din Antalya.

Carmencita Constantin îşi laudă „odrasla“

Preşedintele FRG, Carmencita Constantin, a declarat că este încântată de evoluţia şi medalia de argint câştigată de Alexia Vănoagă. Totodată, aceasta s-a arătat mulţumită de rezultatele obţinute la CM.

„Este un obiectiv depăşit de delegaţia României la această ediţie a campionatelor mondiale de juniori, ceea ce demonstrează că gimnastele, antrenorii şi comisia de selecţie au fost o echipă. Obiectivul era un loc 4-6, iar Alexia a fost minunată. Pentru juniori, anul competiţional internaţional nu s-a încheiat. În iulie urmează FOTE, competiţie pentru care sunt convinsă că se vor pregăti cu aceeași seriozitate. Le urăm mobilizare şi succes!“, a spus Carmencita Constantin, pentru FRG.

Citeşte şi: Daniil Medvedev nu i-a dat multe şanse lui Sinner şi a triumfat la Miami

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS