14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana uimește Florida! Românca a rezolvat-o și pe Vondrousova și e în sferturi la Miami

Sorana uimește Florida! Românca a rezolvat-o și pe Vondrousova și e în sferturi la Miami

Sorana Cîrstea continuă să uimească Florida! Sportiva din România a reușit, luni seară, o calificare fantastică în sferturile de finală ale turneului de la Miami, asta după ce a trecut în două seturi, scor 7-6, 6-4 de mult mai bine cotata Marketa Vondrousova. „Sori“ a făcut un meci excelent, în special cu serviciul, iar la capitolul încredere și ambiție a fost de neîntrecut.

Sorana Cîrstea a mai făcut o „victimă” de top la Miami, confirmând momentul cu adevărat pozitiv pe care-l traversează de câteva săptămâni. După sfertul de finală de la Indian Wells, românca atinge acum aceeași fază și în Florida, dar, mai important de atât, prestează un tenis cu adevărat încântător! Din nou din postura de outsider, așa cum se întâmplase și în precedentele două meciuri, cu Muchova și Caroline Garcia, Sorana s-a ridicat la un nivel fantastic. Cu un serviciu care arată mai bine ca niciodată, dar și cu un echilibru evident în ceea ce privește raportul ofensivă – apărare, jucătoarea din România a trecut și de Vondrousova, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA.

Un set de care pe care, apoi sclipirea a făcut diferența

Primul set a debutat sub semnul echilibrului, iar ambele sportive și-au făcut serviciul cu brio o bună perioadă de timp. Niciuna nu a cedat presiunii până la scorul de 5-5, când, din păcate, jucătoarea noastră a clacat. Chiar dacă momentul pierderii serviciului nu era unul prea bun, Sorana s-a montat rapid și a trimis setul în tiebreak după un game perfect făcut chiar pe serva adversă. Chiar dacă a început cu handicap (0-2), Cîrstea a revenit spectaculos și și-a adjudecat setul la trei.

În actul al doilea, echilibrul s-a menținut între cele două jucătoare până la trei egal, atunci când Vondrousova a făcut dublă greșeală pe propriul serviciu, permițându-i româncei să meargă la 4-3. Sorana a continuat perfect pe serviciul ei și a făcut 5-3. Vondrousova a dat un semn de revenire la 5-4, însă insuficient, întrucât Sorana a închis setul și meciul la 6-4.

Acest succes îi asigură sportivei noastre un salt semnificativ în clasamentul WTA, până pe locul 51, dar și un cec consistent, de aproape 200.000 de dolari.

Citește și: Jaqueline Cristian are un an de vis! Românca e marea campioană de la Palmanova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS