24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisLupte / Româncele se țin tare la Europenele U23: o medalie de argint și două de bronz!

Lupte / Româncele se țin tare la Europenele U23: o medalie de argint și două de bronz!

Sportivele românce au cucerit o medalie de argint, prin Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), şi două de bronz, prin Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) şi Ana Maria Puiu (cat. 59 kg), joi, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti.

La cat. 55 kg, campioana en titre, Andreea Ana, a fost învinsă în finală de suedeza Emma Jonna Denise Malmgren şi a rămas cu medalia de argint. Miercuri, Ana trecuse în preliminarii de franţuzoaica Laurie Aurelie Celine Lesaffre, în sferturi a învins-o pe italianca Immacolata Danise, iar în semifinală a dispus de ucraineanca Maria Vinik.

Ana Maria Pîrvu a cucerit o medalie de bronz la cat. 50 kg, după ce a întrecut-o în meciul decisiv pe Gabija Dilyte (Lituania). Miercuri, Pîrvu pierduse în sferturi în faşa italiencei Emanuela Liuzzi, dar a reuşit să câştige meciul de joi, din calificări, cu Khrystyna Basych (Slovacia), iar apoi s-a impus în faţa luptătoarei baltice.

În limitele cat. 59 kg, Ana Maria Puiu a obţinut bronzul după un meci cu bulgăroaica Fatme Tahir Şaban. Puiu pierduse miercuri în sferturi în faţa franţuzoaicei Amel Rebiha, dar a câştigat joi în recalificări, în faţa italiencei Asia Craparott, iar apoi a învins-o pe Şaban.

Continuă lupta pentru medalii

La cat. 53 kg, Beatrice Ionela Ferenţ a învins-o în sferturi pe Vestina Daniseviciute (Lituania), a pierdut semifinala cu ucraineanca Lilia Malanciuk, dar va lupta vineri pentru bronz cu bulgăroaica Mihaela Jivkova Mihova sau cu germanca Anastasia Blayvas, notează Agrpres.

Gabriela Cuc a trecut în sferturile cat. 62 kg de poloneza Paulina Malgorzata Danisz, a pierdut semifinala cu ucraineanca Irina Bondar, dar o va înfrunta vineri pe estoniana Viktoria Vesso într-un meci pentru medalia de bronz.

La cat. 65 kg, Amina Roxana Capezan şi-a asigurat o medalie prin calificarea în finala de vineri. Românca a dispus în preliminarii de suedeza Nora Elin Cecilia Svensson, în sferturi a întrecut-o pe turcoaica Busra Efe, în semifinale a câştigat duelul cu letona Elma Zeidlere, iar în finală o va înfrunta pe azera Birgul Soltanova.

La cat. 72 kg, Paula Aurelia Izabela Rotaru a pierdut în sferturi meciul cu poloneza Wiktoria Choluj, dar va lupta pentru bronz, vineri, cu maghiara Noemi Szabados.

România mai câştigase până acum o medalie la Europenele U23 de la Bucureşti, aur prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg), la greco-romane.

Citește și: Capăt de linie la Swiatek! Sorana Cîrstea nu a avut ce-i face liderului mondial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS