16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSabrina Voinea a prins încredere după aurul de la Doha: „Mă văd campioană europeană!“

Sabrina Voinea a prins încredere după aurul de la Doha: „Mă văd campioană europeană!“

Sabrina Voinea este noua stea a gimnasticii din România, iar în urmă cu o săptămână a reușit performanța de a cuceri două medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Doha. Este abia începutul unei cariere care se anunță a fi de succes, deoarece tânăra sportivă are planuri foarte mărețe pentru viitor, atât pentru Campionatele Europene, cât şi pentru Jocurile Olimpice din 2024.

Sabrina Voinea a impresionat întreaga lume cu performanțele obținute la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Doha. Aceasta a reușit să câștige două medalii de aur, la bârnă și la sol. Pe lista de ţinte pe care o are deja realizată se regăsesc obiective foarte importante, precum cucerirea aurului european, precum şi a unei medalii cât mai strălucitoare la Olimpiada de la Paris.

„Dacă tragem tare, muncim, avem rezultate și adunăm puncte până la momentul prielnic, atunci da, chiar mă văd campioană europeană. După cum am mai spus despre exerciții, am dificultate foarte mare. Mai umblăm la artistică, la execuție și e totul foarte bine”, a declarat Sabrina Voinea, pentru Prosport.

Ministrul Novak o vede pe Sabrina pe podium la Olimpiadă

Tânăra gimnastă a fost premiată de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, în cadrul unui eveniment în care a fost felicitat și Gabriel Bitan, proaspăt câștigător al medaliei de bronz la săritura în lungime, în cadrul Campionatelor Europene de Atletism Indoor. Novak a declarat că este foarte fericit să vadă că vin noi medalii în România, adăugând că urmează o „renaștere” în sportul românesc.

„Mă bucur foarte mult. Întotdeauna am avut încredere că aceste sporturi vor renaște. Sunt două sporturi care ne-au reprezentat la nivel internațional țara (n.r. gimnastica și atletismul), atâția ani, cu rezultate excepționale. Mă bucur că cele două sporturi, după doi ani și un pic de mandate, încep să producă rezultate concrete. Acesta este un semn către toată lumea că aceste sporturi trebuiesc sprijinite. Cu siguranță da, o văd la Olimpiadă pe podium. Îmi doresc în 2024 să avem parte de Jocuri Olimpice de succes pentru gimnastica românească”, a spus Eduard Novak.

Atletismul revine în prim plan

La eveniment a fost prezent şi Gabriel Bitan (24 de ani), proaspăt medaliat cu bronz la Europenele de Atletism Indoor. Acesta a avut o serie de cuvinte frumoase la adresa Anișoarei Cușmir, preşedintele Federației Române de Atletism, care a contribuit la performanța pe care Gabriel Bitan a obținut-o la Istanbul.

„Doamna Cușmir nu mai are nevoie de nici o prezentare. Dânsa tinde să subestimeze intervenția pe care a avut-o. Mi-a spus în nenumărate rânduri că nu ar trebui să mai precizez acest lucru, că nu a avut din punctul dânsei de vedere nici o importanță. Intervenția doamnei președinte a fost foarte importantă pentru orgoliu și pentru moral. Pentru că atunci când știi că tu ești urmărit și încurajat de o mare performeră a probei pe care tu o faci, clar a fost o chestiune de moral în timpul probei”, a declarat Gabriel Bitan, pentru Prosport.

Citeşte şi: Atletism / Reuşită pentru Bianca Ghelber! Românca, medaliată cu argint la Cupa Europei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS