25.1 C
Craiova
duminică, 28 mai, 2023
Știri de ultima orăSportBox | Rudel Obreja a încetat din viaţă la vârsta de 57 de ani

Box | Rudel Obreja a încetat din viaţă la vârsta de 57 de ani

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a încetat din viaţă la vârsta de 57 de ani. Vestea proastă a fost dată astăzi de preşedintele Ligii Profesioniste de Box din România, Viorel Plosca.

„Cu adâncă durere în suflet, anunţăm trecerea în nefiinţă a fostului mare om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele drag prieten! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!“, se arată într-un mesaj postat de Facebook de Viorel Plosca, citat de Agerpres.

Obreja a fost un boxer valoros, cucerind o medalie de argint la categoria semi-mijlocie la Europenele din 1989 şi una de bronz la Mondialele din acelaşi an.

Multiplu campion naţional, Obreja a participat şi la JO de la Los Angeles, din 1984.

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator.

În 2018 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în Gala Bute. El a fost eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Jilava după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis contestaţia de suspendare a executării pedepsei, formulate în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorţi.

În aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestaţiile în anulare ale lui Rudel Obreja, astfel că acesta a revenit după gratii. În iulie 2022, Tribunalul Ilfov dispunea eliberarea lui Rudel Obreja pentru ca acesta să se poată trata de cancer într-un spital civil din ţară.

Citește și: Vitaly Stepanovski: „Problema noastră a fost că nu am înscris prea mult cu Oradea“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS