26.7 C
Craiova
vineri, 21 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Echipa feminină de sabie a României, a 7-a la Europenele de juniori

Scrimă / Echipa feminină de sabie a României, a 7-a la Europenele de juniori

Echipa feminină de sabie a României, compusă din Amalia Covaliu, Alexandra Mitruş, Ilinca Pantiş şi Amalia Stan, s-a clasat pe locul 7, luni, la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Tallinn (Estonia). Ungaria a obţinut aurul, Italia s-a ales cu argintul, iar Turcia a câştigat medaliile de bronz.

Tricolorele au învins Marea Britanie în optimi, cu 45-29, dar au pierdut sfertul de finală cu Franţa, scor 30-45. În turneul pentru locurile 5-8, România a fost învinsă incredibil de Germania, cu 45-44, după ce a avut 40-29 înaintea ultimului releu. În confruntarea pentru poziţiile 7-8, România a trecut de Polonia cu 45-32.

Echipa masculină de spadă a juniorilor, alcătuită din Rareş Marghescu, Florin Mirică, Claus Sebeşan şi Alexandru Stoica, s-a clasat pe locul 8. România a dispus de Norvegia cu 45-34 în primul tur, în optimi a învins Estonia cu 45-40, dar a pierdut sfertul de finală cu Ungaria, 34-45. Tricolorii au fost învinşi în turneul pentru locurile 5-8 de Elveţia, cu 45-27, şi apoi de Bulgaria, cu 45-38.

România a obţinut şapte medalii (1-3-3) săptămâna trecută la Europenele de cadeţi şi juniori, dintre care la cadeţi – aur prin echipa feminină de sabie (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş), argint prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei), argint prin Amalia Covaliu la sabie feminin, argint prin Casian Cîdu la sabie masculin şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie feminin. La Europenele de juniori, bilanţul este de două medalii, ambele de bronz, prin Amalia Stan la sabie şi Casian Cîdu tot la sabie.

Citeşte şi: Judo / Mircea Croitoru a obţinut medalia de aur la Openul European de la Varşovia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS