19.2 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Amalia Stan se întoarce în ţară cu bronzul European în proba de sabie

Scrimă / Amalia Stan se întoarce în ţară cu bronzul European în proba de sabie

Sportiva română Amalia Stan a câştigat medalia de bronz în proba individuală de sabie, sâmbătă, la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Tallinn (Estonia). Această medalie este prima câştigată de România la Europenele de juniori.

Stan a fost învinsă în semifinale de turcoaica Nisanur Erbil cu scorul de 15-8, după ce trecuse în sferturi de Carlotta Fusetti (Italia), cu 15-7. Franţuzoaica Mathilde Mouroux a cucerit medalia de aur după 15-14 în finala cu Erbil. Alexandra Mitruş s-a clasat pe locul 20, Catinca Dumitru a ocupat locul 32, iar Ilinca Pantiş a încheiat pe 33, informează Agerpres.

În proba de floretă a junioarelor, Andreea Dincă a terminat pe locul 10, fiind învinsă în optimi de Lior Druck (Israel) cu 15-5. Karina Vasile s-a clasat pe locul 33, Maria Teodorescu a încheiat pe locul 39, iar Teodora Şofran s-a situat pe 52.

La spadă juniori, Alexandru Stoica a ocupat locul 27, Florin Mirică s-a clasat pe locul 42, Claus Sebeşan a terminat pe poziţia a 62-a, iar Rareş Marghescu pe 68.

România a obţinut cinci medalii săptămâna aceasta la Europenele de cadeţi, aur prin echipa feminină de sabie (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş), argint prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei), argint prin Amalia Covaliu la sabie feminin, argint prin Casian Cîdu la sabie masculin şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie feminin.

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie.

Citeşte şi: Scrimă / Echipa masculină de sabie a României a cucerit argintul la Europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS