19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMedvedev a triumfat la Doha. Krejcikova i-a furat titlul de la Dubai Igăi Swiatek

Medvedev a triumfat la Doha. Krejcikova i-a furat titlul de la Dubai Igăi Swiatek

Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev (8 ATP, favorit nr. 3) a câştigat sâmbătă seară turneul ATP 250 de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 1.377.025 dolari, după ce l-a învins în finală, în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, pe britanicul Andy Murray (70 ATP).

Medvedev, câştigătorul de la US Open 2021, s-a impus după aproape două ore de joc, în faţa scoţianului de 35 de ani, fost nr. 1 mondial, aflat într-o mare revenire de formă.

Rusul a intrat, astfel, în posesia celui de-al 17-lea său titlu ATP, la o săptămână după ce cucerise şi trofeul în turneul de la Rotterdam.

Krejcikova, surpriza din finala de la Dubai

Tot sâmbătă, la Dubai, am avut parte de un rezultat final surprinzător. Iga Swiatek, liderul WTA şi principală favorită, a pierdut finala turneului WTA 1.000 dotat cu premii totale de 2.788.468 de dolari, după ce s-a înclinat în două seturi, scor 6-4, 6-2, în faţa cehoaicei Barbora Krejcikova (30 WTA).

Poloneza, care a câştigat săptămâna trecută turneul de la Doha, a cedat după doar o oră şi jumătate de joc.

Krejcikova (30 ani), câştigătoarea de la Roland Garros din 2021, a obţinut astfel cel de-al şaselea titlu al carierei sale, după ce la Dubai le-a eliminat succesiv pe nr. 2 WTA, belarusa Arina Sabalenka, în sferturi, pe nr. 3 WTA, americanca Jessica Pegula, în semifinale, apoi învingând-o în finală pe Swiatek, nr. 1 WTA.

Citeşte şi: Gabi Ruse mai are un hop până pe tabloul principal de la Monterrey

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS