19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a spulberat Belgia în Rugby Europe Championship

România a spulberat Belgia în Rugby Europe Championship

Naţionala de rugby a României a învins la Bruxelles echipa Belgiei, în cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship, scor 56-5 (21-5). Tricolorii au obținut punctul bonus ofensiv cu Belgia, iar pentru aceștia va urma derby-ul grupei cu Portugalia, sâmbăta viitoare, la Lisabona.

Reamintim că, în meciul de debut al ediţiei 2023 a Rugby Europe Championship, naţionala României a învins clar echipa Poloniei, cu 67-27 (38-10), sâmbătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti.

Pentru această partidă a fost schimbată jumătate din echipa precedentă: noutăţile pentru meciul de la Bruxelles au fost Savin, Căpăţînă, Moţoc, care va fi căpitanul echipei, Alexe, Rupanu, Melinte, Lămboiu şi Vaovasa, notează Prosport.

Începând cu sezonul 2023 al REC, competiţia se va desfăşura într-un nou format, echipele fiind împărţite în două grupe, în urma clasamentului obţinut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

Citeşte şi: Monica Niculescu şi Miyu Kato, eliminate în semifinalele de la Abu Dhabi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS